Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor, amacımız çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak

Bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor, amacımız çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi düzenlemesini içeren kanunun Meclis’te kabul edilmesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır” dedi.

Bakan Şimşek, “Vergi düzenlemelerini içeren kanun Yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır.  Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz” diye yazdı.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak. Yurt dışına çıkış yapan vatandaşlardan çıkış başına alınacak harç tutarı 500 liraya yükseltilecek. Kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatların, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılması durumunda tahsilatı yapan mükelleflere ve kendi adına kayıtlı olan bu sistem veya cihazları kullandıranlara ayrı ayrı her bir işlem için belirlenen özel usulsüzlük cezasının üç katı ceza uygulanacak.

Öte yandan kabul edilen teklifle, vergi alanında pek çok düzenleme yapıldı.

TIKLAYIN – En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira; yurt dışına çıkış harcı 500 lira oldu: Vergi kanunlarına ilişkin düzenleme yasalaştı, işte detaylar…

 

Exit mobile version