Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel’de AB kurumlarının önüne Gazze için 290 balon bırakıldı

Brüksel’de AB kurumlarının önüne Gazze için 290 balon bırakıldı


Gazze’de yaşanmakta olan katliamın 290. günü sebebiyle Brüksel’de Avrupa Birliği kurumları önüne 290 kırmızı balon bırakıldı, siyasi liderlere harekete geçme çağrısı yapıldı.

Handicap International Belgium, Save the Children Europe, ActionAid International ve Plan International gibi STK’lar tarafından desteklenen protestoda AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu önüne Gazze’de bombardıman altında geçen herbir gün için birer adet olmak üzere 290 kırmızı balon bırakıldı.

290 balonun üzerine ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgilerin yanısıra AB’nin yeterli çabayı göstermemesinden duydukları memnuniyetsizliği ifade eden tanık ifadeleri eklendi.

290 #RedBallons marking 290 days of war on #Gaza appeared as the EU #FAC started this morning.
Time is running out. The #EU MUST ACT NOW!#CeasefireNOW @nowceasefire @HI_Advocacy @HI_federation @HI_belgium @SaveChildrenEU @PlanEU pic.twitter.com/CYDp0IcvjW

— ActionAid EU (@ActionAidEU) July 22, 2024

Göstericiler, siyasilerden Gazze’de ateşkesin sağlanması ve tüm rehinelerin serbest bırakılması için kararlı bir liderlik göstermelerini istedi. STK’lar AB’yi ateşkesin sağlanması konusunda pasif kalmakla suçlarken acil ve etkili bir müdahale talebinde bulundular. Göstericiler, AB’nin siyasi olarak gerekli adımları atmamasının insani krizi daha da kötüleştirdiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’de soykırıma varan politikaları sonucunda yaklaşık 1,9 milyon insan yerinden edildi. 14 bini çocuk olmak üzere 39 bine yakın sivil hayatını kaybetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version