Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brezilyalı köpekbalıklarının kokain testi pozitif çıktı

Brezilyalı köpekbalıklarının kokain testi pozitif çıktı


Bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucunda Brezilya kıyılarındaki köpekbalıklarında kokain testinin pozitif çıktığını açıkladı. Test yapılan köpekbalıklarındaki kokain miktarının normalde 100 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yürütülen araştırmada deniz biyologları, Rio de Janeiro yakınlarındaki kıyılardan alınan 13 Brezilyalı sivri burun köpekbalığının kaslarında ve karaciğerlerinde yüksek düzeyde kokain bulunduğunu tespit etti.

Çalışma köpekbalıklarında kokain varlığını tespit eden ilk araştırma olurken uzmanlar kokainin, uyuşturucunun üretildiği yasadışı laboratuarlar ya da uyuşturucu kullanıcılarının dışkıları yoluyla sulara karıştığına inanıyor. Uyuşturucu kaçakçıları tarafından denizde kaybedilmiş ya da atılmış kokain paketlerinin de bir sebep olabileceği belirtilirken ancak bunun düşük bir olasılık olduğu belirtiliyor.

Çalışmadaki tüm köpekbalıklarının dişi ve hamile olduğunu bildiren araştırmacılar kokaine maruz kalmanın fetüsler üzerindeki sonuçlarının henüz bilinmediğini ve kokainin köpekbalıklarının davranışlarını değiştirip değiştirmediğini tespit etmek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ifade etti. Bilinen bazı araştırmalar ise yuşturucuların insanlar üzerinde olduğu gibi hayvanlar üzerinde de benzer etkilere sahip olabileceğini gösteriyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version