Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Binlerce kişi Kadıköy’den seslendi: Katliam yasasını kabul etmiyoruz


İSTANBUL – Sokak hayvanlarına dönük katliam yasasını kabul etmeyeceklerini belirten binlerce hayvan hakları savunucusu, “Bu teklif yasalaşsa bile bu mücadele bitmeyecek” dedi. 

 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, Meclis Komisyonu’ndan geçen hayvanların katledilmesine dönük kanun teklifine ilişkin “Bu yasayı durduracağız” şiarıyla Kadıköy’de bulunan İskele Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge çok sayıda hayvan hakkı savunucularının yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve sendika temsilcisi katıldı. Mitingde “Susmuyoruz korkmuyoruz dostlarımızı vermiyoruz”  pankartı açılırken, “Biz bu yasayı durduracağız”, “Barınaklar ölüm kampı”, “Suçlu yoktur suçlu sistem vardır” dövizleri taşındı. Sık sık “AKP istifa”, “Katil AKP”, “ Yasayı geri çek” ve “Katiler içeri köpekler dışarı” sloganları atıldı.

 

Basın açıklamasını Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi üyesi Sevcan Çamlıdağ yaptı. Sokak hayvanlarına dönük katliam yasasını kabul etmeyeceklerini belirten Çamlıdağ, iktidarın sokak hayvanlarına yönelik soykırım uyguladığını belirtti. Çamlıdağ, “Hayvanlara soykırım uygulamakta diretiyor. Çok öfkeliyiz ama bir o kadar da kararlı ve dirençliyiz! Sokakta yaşayan dostlarımıza yönelik bu savaş devam ederken umutsuz olma lüksümüz yok! Öfkemizi, bu örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi büyütmeye yönlendireceğiz. Tek bir hayvanın kılına zarar gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu katliam yasasına karşı olan bizler, toplumun yüzde 85’iyiz. Bize elit diyorlar ama asıl elit olanlar bu yasanın çıkmasını isteyenler!  Bu yasanın çıkmasını istiyorlar çünkü yasa çıkarsa, ‘barınak’ dedikleri, ‘doğal yaşam alanı’ dedikleri ölüm kamplarının yenilerini inşa edip milyonlar kazanacaklar. Teklifte ‘ilaç, ekipman ameliyathane’ denen, aslında hayvanlar için zehir ve işkence aleti olan araç-gereçleri almak için dev ihalelere girecekler” ifadelerini kullandı. 

 

‘BİZİ MECLİSE ALMADILAR’ 

 

Ankara’da hayvan hakkı savunucularının Meclis’te gerçekleşen komisyona alınmadığını dile getiren Çamlıdağ, “ Bizi Meclis’e sokmadılar. Hatta Komisyon toplantısındaki tartışmaları canlı yayından takip edemeyelim diye Meclis içerisindeki televizyon ekranlarını söktüler. Çünkü Komisyon görüşmelerini kapalı kapılar ardında yapmak istediler. Aldıkları talimat uyarınca el kaldırıp indirerek teklifi apar topar onaylamak istediler. İçeriği hiç tartışılmasın, basına yansımasın, hayvan hakkı savunucularının ve veteriner hekimlerin itirazları duyulmasın istediler. Yasaya karşı çıktığımız için Meclisin içinde, sokakta darp edildik, gözaltına alındık. Son olarak da 

meclise ziyaretçi yasağı getirdiler. Halka Meclis’e girmeyi yasakladılar!” dedi. 

 

‘MUHALİF MİLLETVEKİLLERİ SAYESİNDE DUYDUK’ 

 

İktidara yakın medya organlarının yasayı manipüle etmeye çalıştığına dikkati çeken Çamlıdağ,  yandaş medyadaki manipülasyona izine vermeyeceklerini belirterek, “Çünkü onlar da bu soykırım yasasını hiçbir meşru argümanla savunmayacaklarının farkında. Toplumu kendi söylemleriyle manipüle etmek istiyorlar. İktidarın kullanışlı aparatı olmaktan başka hiçbir vasfı olmayan yandaş medya ve troller de ‘ötanazi yasa teklifinden çıkarıldı diye yanıltıcı haber yayarak toplumda hayvanlara yönelik soykırımdan vazgeçildiği algısı yaratmaya çalıştı. Ancak biz, tüm manipülasyonlara ve engelleme çabalarına rağmen, haysiyetli ve tarihin doğru tarafında duran muhalif milletvekillerinin Komisyon toplantısından yaptığı canlı yayınlarla ve sosyal medya paylaşımlarıyla neyin ne olduğunu gayet iyi gördük” diye belirtti.  

 

‘ÖRGÜTLENECEĞİZ’ 

 

Hayvan katliam yasasının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Çamlıdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak şunun da altını özellikle çizmek istiyoruz. Bu teklif yasalaşsa bile bu mücadele bitmeyecek! Tek bir dostumuzun tüyüne dokundurmayacağız! Bir yandan demokratik ve kitlesel tepkimizi yükseltmeye devam ederken, bir yandan da mahalle mahalle dayanışmamızı örgütleyeceğiz. Şimdi, hemen bugünden itibaren, mahallelerimizde, sokaklarımızda örgütlenme zamanı! Kitlesel itirazımızın yankısını milletvekillerinin attığı geri adımlarda, değişen söylemlerinde net bir şekilde görüyoruz! Siyasetlerini kesinlikle ama kesinlikle etkiliyoruz. Tam da bu nedenle bu mücadeleye bugün daha çok sarılmamız gerekiyor. Etkimizin farkındayız; umutluyuz, kararlıyız! Sevgili arkadaşlar, biz bu yasayı durdurabiliriz, durduracağız! Henüz mücadelemizin başındayız. Mücadelemiz, bu yasa çekilene kadar değil, hayvan hakları anayasaya girene kadar devam edecek! Birbirimize söz veriyoruz: Mahalle mahalle dostlarımız için bir araya geleceğiz ve örgütleneceğiz!”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version