Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bekir Bozdağ’lı iddianame sansürlenmiş: Eksik 21 sayfada ne vardı?

Bekir Bozdağ’lı iddianame sansürlenmiş: Eksik 21 sayfada ne vardı?


Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması, gizli tanık Serdar Sertçelik’in AKP’li Bekir Bozdağ hakkındaki iddiaları nedeniyle gündemde. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ait hukuk bürosuna 400 bin euro vererek tahliye edildiğini iddia eden Serdar Sertçelik’le ilgili yeni bir detay gündeme geldi. Gazeteci İsmail Saymaz, Sertçelik’in Bozdağ hakkındaki açıklamalarının yer aldığı ilk iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmediğini, ikinci iddianamenin ise bu nedenle sansürlendiği belirtti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul edince skandal gün yüzüne çıktı. Meğer… Arslan ve Bozdağ hakkındaki iddiaların yer aldığı ilk iddianame, mahkeme tarafından iade edilmiş. Fakat bu aşamada dışarıya sızarak, benim elime kadar ulaşmış. Bu arada aynı savcı iki gün sonra, yani 29 Haziran’da, 2024/38794 esas numaralı yeni iddianame yazmış. İkinci iddianamede Sertçelik’i sanıklar arasından çıkararak ve metnimi 21 sayfa eksilterek, mahkemeye göndermiş. Bu iddianame kabul edilmiş. Tahmin edeceğiniz üzere… Arslan ve Bozdağ ile birkaç kişi hakkındaki iddialar metinden çıkarılmış” ifadelerini kullandı.

“Sizin anlayacağınız, iddianame sansürlenerek, kabul ediliyor” diyen Saymaz, şöyle devam etti:

“Arslan ve Bozdağ hakkındaki iddiaların gerçek olduğunu iddia etmiyorum. Ancak siz gizli tanığın suçlamaları ve sosyal medyada yayınladığı ses kayıtlarına dayanarak, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten polisleri tutukluyorsanız, o kayıtlardaki iddiaları da araştırmak zorundasınız.

Fakat savcılık soruşturma yürütmeyip kendi yazdığı iddianameyi sansürlüyor. Adı geçenler Arslan ve Bozdağ değil de İş Bankası İcra Kurulu Başkanı ve eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay olsaydı, savcılık aynı hassasiyeti gösterir miydi?

Umurunda olmazdı. Savcılık Bozdağ’ın şikayetini dayanak alıp soruşturma açabilir, iddiaları araştırabilirdi. Doğrusu ve olması gereken budur. Siz iddianameden çıkarmakla iddiayı çürütmüş olmuyorsunuz. Sadece kendinizi gülünç bir duruma düşürüyorsunuz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version