Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Batı Şeria’nın Hamas lideri, İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti

Batı Şeria’nın Hamas lideri, İsrail hapishanesinde hayatını kaybetti

Filistin hükümeti tarafından yapılan açıklamada Batı Şeria’daki Hamas liderinin İsrail gözaltında hayatını kaybettiği duyuruldu.

Filistin Tutuklu İşleri Komisyonu’ndan yapılan açıklamada 63 yaşındaki Mustafa Muhammed Abu Ara’nın, İsrail’in güneyindeki Ramon hapishanesinden hastaneye nakledildikten sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca “Tutuklanmadan önce ciddi sağlık sorunları yaşıyordu ve yoğun tıbbi takibe ihtiyacı vardı. Ancak tutuklandığı andan itibaren Şeyh Ebu Ara, tüm tutuklular gibi, imha savaşının başlangıcından bu yana eşi benzeri görülmemiş suçlarla karşı karşıya kaldı.” denildi.

Ekim ayından beri tutuklu bulunan Abu Ara’nın işkenceye maruz kaldığı ve tıbbi tedaviden mahrum bırakıldığı iddia ediliyordu. Abu Ara, 7 Ekim’den bu yana İsrail hapishanelerinde ölüme terkedilen 19. isim oldu.

İsrail’in soykırıma varan Gazze saldırılarında şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk 39 bin’den fazla insan hayatını kaybetti. 2.3 milyonluk populasyonun çok büyük bir çoğunluğu yerlerinden edildi. Yaralı sayısının ise 90 bin’in üzerinde olduğu biliniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version