Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakırköy Cezaevi önünde ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemi


İSTANBUL – Tutsak yakınları, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemini gerçekleştirdi. Aileler, tecrit ve ihlaller son bulana kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı. 

 

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile tutsak yakınları, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında başlattıkları “Özgürlüğe ses ver” eylemini sürdürdü. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirilen eylemde, “Toplumsal barışı ve tecridi kırmak için özgürlüğe ses ver” pankartı taşınarak, sık sık “Kürt halkı boyun eğmeyecek”, “Zindanda direnen yoldaşlara bin selam”, “Tecrit insanlık suçudur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul il ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı eylemde konuşan MATUHAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Şafi Erol, tecrit ve tutsaklara yönelik ihalelerinin son buluncaya kadar eylemlerine sürdüreceklerini söyledi. Erol, “Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde yoğun bir tecrit ve baskıdan dolayı her hafta Bakırköy Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştiriyoruz. Cezaevlerindeki bu hak ihlallerini bizler kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bundan dolayı tecrit ve hak ihlalleri son buluncaya dek eylemlerimiz devam edecek. Tüm halkların sesimizi duyması ve buna duyarlılık göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın ardından katılımcılar oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından eylem, alkışlar eşliğinde son buldu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version