Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Vedat Işıkhan: ‘SGK borçlarını ödemeyen belediyeler icraya verilecek’

Çalışma Bakanı Işıkhan kararlı: İstihdamda tarihi zirveyi yeniledik


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK borçlarının tahsil edileceğine ilişkin açıklamasının ardından tartışmalar sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, borcunu ödemeyen belediyelerin icraya verileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Belediyelere mali darbe yapmaya çalışıyor, şantajlarına teslim olmayız”, DEM Partili belediyelerin ise “Kayyımların borcunu ödüyoruz” açıklamalarının ardından dün akşam iktidarın propaganda organı olan AHaber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan “icra” açıklaması geldi.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) toplam 96 milyar lira prim borcunun yaklaşık yüzde 80’inin belediye şirketlerine ait olduğunu belirten Işıkhan, “Biz belediyelerle ilgili borçları toplayabiliyoruz. Sorun belediye şirketleriyle ilgili” dedi.

Belediye şirketlerinin borcunun da belediyelerin borcu olarak görüldüğünü belirten Işıkhan, “Borçlu tüm belediyelerden biriken borçlarını kısa sürede ödemelerini istedik” ifadelerini kullandı.

İBB’NİN 1 ŞİRKETİ YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURDU

Bakan Işıkhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İBB’nin bir şirketinin 800 milyon liralık prim borcunu yapılandırmak için başvurduğunu söyledi. “Tek bir şirketin borcu yapılandırıldı diye İBB’nin borcu kapandı sonucuna varmak hatalı olur” diyen Işıkhan, diğer şirketleri için de adım atılmasını beklediklerini ifade etti.

“BORÇ BELEDİYECİLİĞİ” SUÇLAMASI

30 büyükşehir belediyesinin prim borçlarının yüzde 76’sının ve 1 milyar liranın üzerinde borcu olan 6 ilçe belediyesinden 5’inin CHP’li belediyeler olduğunu söyleyen Işıkhan, “CHP belediyeciliği çöp, çamur, çukur belediyeciliğiydi, şimdi buna bir de borç belediyeciliği eklendi” sözlerini sarf etti.

“İCRAYA BAŞVURULACAK”

Borçlu belediyelere bir kez daha borçlarını ödeme çağrısını yineleyen Işıkhan, uyarı ve bildirimlere rağmen prim borçlarını ödemeyen tüm belediyeler için icra yöntemine başvurmak durumda kalacaklarını kaydetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version