Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ayşe Ateş: Siyasi bağ koparılarak, dosya alelacele kapatılmak isteniyor

Ayşe Ateş: Siyasi bağ koparılarak, dosya alelacele kapatılmak isteniyor

Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bugün görülen ve savcının mütalaasını verdiği duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Ayşe Ateş, dosyanın ‘alelacele’ kapatılmak istendiğini söyledi. Ateş, “Alelacele kapatılmak istenen bir dosya, onca delile rağmen siyasi uzantılarla aradaki bağı koparmak için mücadele veren bir yargı süreci ile karşı karşıyayız. Bu siyasi cinayet bütün karanlık yönleriyle aydınlatılmazsa Türkiye daha büyük bir karanlığa doğru sürüklenecek. Buradan alınan cesaret, yeni siyasi cinayetlerin kapısını aralayacak.” ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında, Ateş’in öldürülmesine ilişkin eylemde ‘müşterek fail’ olarak yer aldıklarından ‘tasarlayarak öldürme’, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında da suça azmettiren olarak ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 11 sanığın ‘suça yardım’dan, 1 sanığın ‘suçluyu kayırma’dan cezalandırılması, 2 sanığın dosyasının ayrılması, 3 sanık hakkında beraat talep edildi.

Duruşmanın ardından Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, basın mensuplarına açıklama yaptı. şunları söyledi:

BU DAVA KAPANIRSA ÇOK SİNAN’LAR ÖLECEK

Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ise bu mahkemeden memnun olmadığını belirterek, “Katiller dışarıda. Benim iki tane yavrumu, yetim bıraktılar. Benim oğlumun öldürülme sebebini açıklayacaklar, katilleri verecekler bana. Bunlar katiller, ben istiyorum ki kim azmettirdiyse o gelsin. Bir ekmek çalan 7 yıl yatıyor. Mahalle kavgası 1 sene sürüyor. Benim oğlumu yıllarca, 2 sene boyunca takip ettiler. Bu kadar kısa zamanda bu mahkeme biter mi? Yok mu kanun? Kanun var da bize mi yok? Hala benim yavrularımı tehdit edip, hala benim gelinime, kızıma tehdit savurabilecek kadar alçaklar, namussuzlar, namusuna dil uzatacak kadar adiler. Ben oğlumun katillerini istiyorum. Bunları değil, bunları azmettirenleri istiyorum. Türk milletine sesleniyorum. Yanımızda olanlara hepinizden Allah razı olsun. Korkmayın yarın başkası da ölmesin. Bu dava kapanırsa çok Sinan’lar ölecek.” dedi.

Avukat Şeyda Şahin, “Bu cinayet 19 gün içerisinde karara bağlanmaya çalışılmakta. Türkiye’de yaralama olaylarında bile yani basit bir tokat atma olayı bile senelerce sürerken ne yazık ki bu suikastı örtbas etmek isteyen bir yargıyla karşı karşıyayız. Adalete olan güvenlerini, aile başından beri anlatmakta. Ancak biz buraya geldiğimizden beri adalete olan güvenimizin sarsıldığını görüyoruz” dedi

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version