Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avukat Çiftçi’nin serbest bırakılması istendi | YENİLENDİ


ADANA / DÎLOK – Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi’nin tutuklanmasını protesto eden hukukçular, meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubeleri, İHD binasında Avukat Şüheda Ronahi Çiftçi’nin yeniden tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Örgüt üyeliği” iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Antalya’nın Manavgat ilçesinde 20 Şubat’ta tutuklanan ve 28 Haziran’da tahliye edilen Çiftçi’nin savcılık itirazı üzerine 30 Haziran’da tekrar tutuklanmasına tepki gösterildi. 

 

‘MESLEKTAŞIMIZ HEDEF GÖSTERİLDİ’

 

ÇHD Adana Şube Başkanı Baran Taygun Metin, Çiftçi’nin ziyaret ettiği bir cezaevinde yaşanan olayla ilgili açılan soruşturmaya dahil edildiğini ve bu nedenle tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Soruşturmanın başından bu yana süregelen hukuksuzluğun savcılık tarafından sürdürüldüğünü belirten Metin, “Dosya savunma avukatlarına açılmalıdır. Dosyayı kişiselleştirdiği açık olan ve görevini kötüye kullanan dosya savcısından alınmalıdır. Meslektaşımız hakkındaki iddianame derhal hazırlanmalı ve meslektaşımız Şüheda Ronahi Çiftçi serbest bırakılmalıdır” çağrısında bulundu.

 

DÎLOK 

 

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Dîlok Şubesi avukat Şüheda Ronahi Çiftçi’nin yeniden tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. İHD Dîlok Şube binasında gerçekleşen toplantıda konuşan ÖHD Dîlok Şube üyesi Zübeyde Uğurlu, hak savunucusu aynı zamanda meslektaşları olan Çiftçi’nin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

 

Açıklama alkışlarla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version