Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa şampiyonu İspanya

Avrupa şampiyonu İspanya

EURO 2024 finalinde İngiltere’yi 2-1 ile geçen İspanya Avrupa şampiyonu oldu.

Maçın ilk isabetli şutu ilk yarının uzatma dakikalarında İngiltere’den gelirken ikinci yarının hemen başında ilk 45 dakikada kaleye isabetli şut gönderemeyen İspanya, Lamine Yamal’ın asistinde Nico Willams’ın ayağından golü buldu.

İspanya’nın yakaladığı avantaj sonrası İngiltere’de Harry Kane oyundan alınırken yerine Ollie Watkins dahil oldu. İki hafta sonra 31 yaşına girecek olan Harry Kane, ilk kupasına çok yaklaşsa da bu yaşını da kupasız kapattı. Tottenham ve Bayern Münih ile hiç kupa kazanamayan Kane, milli takımdan da yine eli boş döndü.

İngiltere 70. dakikada oyuna giren Cole Palmer, 73’te maça beraberliği getirdi. Palmer’in golünde asisti Jude Bellingam yaptı. İspanya’yı şampiyon yapan gol ise dakika 86’da Oyarzabal’dan geldi.

İngiltere, EURO 2020 finalinde de penaltılarda İtalya’ya yenilmişti. İngiltere, tarihinde hiç Avrupa Şampiyonu olamazken İspanya ikisi 2008 ve 2012’de üst üste olmak üzere daha önce 3 kez Avrupa Şampiyonu olmuştu. İspanya bu zafere 4. kez ulaşan ilk takım oldu.

Almanya’nın Avrupa’da 3 şampiyonluğu bulunurken İtalya ve Fransa bu kupayı iki kez kazandı. İngiltere’nin tek kupası ise kendi evlerinde düzenlenen 1966 Dünya Kupası olmayı sürdürüyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version