Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa camilerinde de okundu; Diyanet’in Cuma hutbesinde ‘nefret söylemi’

Yalvaç Müftüsü’nden, caminin elektrik borcunu ödeyene cennet garantisi


Türkiye’de tamamen siyasal iktidarın kontrolü altına giren Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkye’de yıllardır işlediği ‘nefret suçunu’ Avrupa’da da yayıyor! Diyanet’in bugün Arupa dahil tüm camilerde okuttuğu 15 Temmuz hutbesinde Hizmet Hareketi üyeleri, ‘terörist, darbeci ve vatan haini’ olarak tanımlandı.

Yüzbinlerce masum insanın toplu olarak ‘küresel şer odaklarının taşeronluğunu yapmakla, teröristlikle, darbecilikle’ suçlanması büyük tepki çekti. Diyanet’e bağlı bazı camilerde vatandaşların Cuma’yı kılmadan camiyi terk ettiği öğrenildi.

Sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da hutbeye tepkili. Türkiye’deki nefret söyleminin Diyanet aracılığıyla Avrupa’ya da yayılmak istendiğine belirten Prof. Dr. Hüseyin Demir, konuyla ilgili güvenlik güçlerine şikayette bulunacaklarını söyledi.

Hüseyin Demir, “Diyanet tamamen siyasallaşmış durumda. Türkiye’deki nefret söylemi, camiler üzerinden Avrupa’ya da yayılmak isteniyor. Birleştirici olması gereken camiler maalesef milletin bir kesimini bir başka kesimine düşman gibi gösteriyor. Bu bir insanlık suçudur. Konuyla ilgili ben de polise bizzat şikayette bulunacağım.” ifadelerini kullandı.

Diyanet ve dini cemaatlerin 15 Temmuz’daki rolünü bir videoda analiz ettim. Yakında yayınlayacağım.
Bu hutbe ile alakalı şu kadarını söyleyeyim:
✅”vatan”, “millet” ve “devletin bekası” gibi kavramların arkasına sığınarak “beraat-i zimmet asıldır”, “hukuk niyetlerle değil somut… pic.twitter.com/8gCTmLBCUK

— Ayhan Tekines (@AyhanTekines) July 11, 2024

Hadis uzmanı Prof. Dr. Ayhan Tekineş ise masum insanlara iftira atılan söz konusu hutbeyi şu sözlerle değerlendirdi: ”Vatan”, “millet” ve “devletin bekası” gibi kavramların arkasına sığınarak “beraat-i zimmet asıldır”, “hukuk niyetlerle değil somut suçlarla ilgilenir”, “suçun şahsiliği” gibi hukukun en temel ilkeleri gözardı edilmiştir. Cami hutbesinde, Kur’an’a ve Allah’ın kanunlarına açıkça ve küstahça isyan edilmiştir. Tel’in ediyorum.. Yakanızı kurtaramayacaksınız…”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version