Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Annelerden tutuklanan 9 kişinin serbest bırakılması çağrısı


ÊLIH – Barış Anneleri Meclisi, Bilêxşê köyünde hasta ve yaşlı 3 kadının da aralarında bulunduğu 9 serbest bırakılmasını istedi. 

 

Êlih Barış Anneleri Meclisi, kentin Kercews (Gerçüş) ilçesine bağlı Bilêxşê köyünden aralarında hasta ve yaşlı kadınların da bulunduğu 9 kişinin tutuklanmasına dair açıklama yaptı. Meclis Temsilciliği binası önünde yapılan açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

 

“Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zîndanan” ve “Hak, hukuk adalet” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Kamile Şimşek, 11 kişinin serbest bırakıldığı soruşturmada, savcılığın itirazıyla 9’u hakkında tutuklama kararı verilmesine tepki gösterdi. Tutuklanan 9 kişinin serbest bırakılmasını isteyen Şimşek, “Tutuklanan üç anne için adalet istiyoruz. Serbest bırakılmalarını istiyoruz. Sadece bu anneler değil, Kurdistan ve Türkiye’nin hiç bir yerinde annelerin tutuklanmasını istemiyoruz. Gözaltına alınan üç annemiz önce serbest kaldı, ama aradan üç gün geçtikten sonra tekrar gözaltına alınıp tutuklandılar” dedi. 

 

‘ANNELERİ SERBEST BIRAKIN’

 

Saldırının annelerin mücadelesine yönelik olduğunu belirten Şimşek, annelerin aylardır eylemde olduğunu ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele eden çocuklarından haber alamadıklarını ifade etti. Anneler olarak adalet ve barış talepleri olduğunu söyleyen Şimşek, “Öcalan ile görüşülür ise dünyada barış olacak. Tutuklanan annelerimiz için de bir an önce serbest kalmalarını istiyoruz” diye konuştu. 

 

BARZANİ’YE ÇAĞRI

 

Federe Kurdistan’da devam eden operasyonlara da tepki gösteren Şimşek, “Binlerce korucuyla, tanklarla toplarla yürütülen bu savaşı bitirin. Barzani’ye de sesleniyoruz, ayıptır yazıktır, bu savaşa ortak olma, kardeş savaşına sebep olma. Ne askerlerin ne polislerin ne de çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version