Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP kurmayları en düşük emekli maaşı için toplanıyor: Asgari ücrete ara zam yok, vergi paketi kademeli olarak Meclis’e gelecek


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla emekli maaşları konusunda bir toplantı yapacaklarını belirten Güler, emeklilere “seyyanen zam” gibi bir düzenlemenin düşünülmediğini ifade etti.

Güler, 10 bin liranın altındaki emekli maaşlarının yukarı çekilmesine ilişkin bir düzenleme yapılabileceğini ancak rakamın net olmadığını ifade etti.

AKP, Güler’in başkanlığında basına kapalı toplanarak, Meclis çalışma takvimini belirledi.

Toplantıda, Meclis’in Temmuz ayı sonuna kadar çalışarak, gündemindeki yasaları tamamladıktan sonra tatile girmesi kararlaştırıldı.

Bu çercevede, Öğretmenlik Meslek Kanunu, sokak köpekleri düzenlemesi, tasarruf önlemlerine ilişkin yasa teklifi, 9. Yargı Paketi ve Vergi Paketi’nin görüşmelerinden sonra Meclis’in tatile girmesi öngörüldü.

AKP’nin ekonomi kurmayları, emekli maaşları için toplanıyor: Asgari ücrete ara zam yok

Kapalı grup toplantısı sonrasında Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylıklarının artırılması için ilgili bakanlıkların çalıştığını bildirdi.

Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve kendisinin katılımıyla, bu akşam ya da yarın bir toplantı yapacaklarını ve düzenlemenin çerçevesinin belirleneceğini ifade etti.

Emekli maaşlarına “seyyanen zam” düzenlemesine ihtimal vermeyen Güler, 10 bin liranın altındaki en düşük emekli maaşlarına artışla ilgili seçeneklerin değerlendirildiğini bildirdi.

Yapılacak her artışın, bütçede karşılığının olması gerektiğini ve bunun etki analizlerinin de hesaplanacağını belirten Güler, “Değişik rakamlar konuşuluyor ama bir çalışmaya dayalı değil” görüşünü dile getirdi.

Güler, asgari ücrete ara zammın ise sözkonusu olmadığını bildirdi.

Vergi paketi kademelendiriliyor: Asgari kurumlar vergisi Meclis tatili öncesi

AKP’nin gündemine aldığı konulardan biri de yeni vergi paketi. Ancak kamuoyuna sızan taslak metin nedeniyle tartışma konusu olan yeni vergi paketini ise AKP aşama aşama Meclis’e getirme kararı aldı.

Bu kararda, parti içinden de bazı vergi düzenlemelerine itirazların yüksek olması ve vergiyle ilgili bazı düzenlemelerin yılbaşından sonra yürürlüğe girecek olması nedeniyle, Meclis takviminin sıkıştırılmaması yaklaşımının etkili olduğu öğrenildi.

Vergi paketine ilişkin AKP Grup Başkan Güler’in verdiği bilgiye göre Meclis’e sevkedilecek ilk pakette, çok uluslu şirketler için küresel asgari kurumlar vergisi alınmasına ilişkin düzenleme yer alacak.

Ayrıca doktor, avukat, diş hekimi, kuyumcu gibi serbest çalışan meslek grupları için de “yurt içi asgari kurumlar vergisi” düzenlemesi ile yurtdışına çıkış harcının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de ilk pakette yer alması planlanıyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE – AYŞE SAYIN

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version