Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akdeniz’de ortak mücadele vurgusu


MERSİN – İrade gaspına karşı Akdeniz Belediyesi önünde tutulan nöbette parçalı mücadeleleri ortaklaştırma vurgusu yapıldı. 

 

Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Mersin Akdeniz Belediyesi önünde haftada bir gün gerçekleştirilen nöbet eylemi sürüyor. Nöbete, birçok siyasi parti, sendika temsilcisi ve çok sayıda yurttaş katıldı. “Kayyım halkın iradesine gasptır. Demokrasiye vurulmuş darbedir” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Bijî berxwedana Colemêrgê” sloganı atıldı.

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Emekçiler, örgütsüz de olsalar fabrikalarda, işyerleri önünde ‘Biz sefalet ücretlerine karşıyız, geçinemiyoruz’ diye haykırıyorlar. İşte Kürtler kayyım rejimine karşı ülkenin dört bir yanında direnmeye devam ediyor. Aleviler eşit yurttaşlık hakları için direnmeye devam ediyorlar. Kadınlar, ‘Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz’ diyerek ülkenin dört bir yanında direnmeye devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında emekçilerin, emeklilerin, kadınların, Kürtlerin, gençlerin, doğa ve yaşam savunucularının mücadelelerini tam da buradan birleştirmekle yükümlüyüz. Faşizme karşı halkın barajını ancak ve ancak biz örgütleyebiliriz. Yeni bir yaşamı, demokratik bir cumhuriyeti inşa etmekte kararlı olan bizler örgütleyebiliriz. Ki insanca ve insan onuruna yaraşır bir yaşamı, barış içinde bir yaşamı, onurlu bir yaşamı tesis edebilelim” diye belirtti.

 

Daha sonra Praksis Müzik Grubu sahne alarak şarkılar seslendirdi. Ardından kadınlar erbane dinletisi sundu. Nöbet şarkılar söylenmesi ve halaylar çekilmesiyle sona erdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version