Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD, İsrail’e karşı çıktı: UNRWA bir terör örgütü değildir

ABD, İsrail’e karşı çıktı: UNRWA bir terör örgütü değildir


İsrail’in, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunu (UNRWA) terörist olarak tanımlaya hazırlanmasının ardından ABD’den İsrail meclisine tepki geldi. ABD, İsrail’e karşı çıkarak UNRWA’nın bir terör örgütü olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, yaptığı açıklamada “UNRWA bir terör örgütü değildir ve İsrail hükümeti ile Knesset’i bu yasanın yürürlüğe girmesini durdurmaya çağırıyoruz” dedi. Miller sözlerine şunları da ekledi: “İsrail hükümetinin UNRWA’ya yönelttiği saldırılar son derece yararsızdır. Bu saldırılar Gazze’deki sivillere insani yardım ulaştırılması amacına hiçbir katkı sağlamamaktadır.”

İsrail meclisi Pazartesi günü bir yasa tasarısına verdiği onayda, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunu terör örgütü olarak tanımlıyor ve insani yardım ajansıyla tüm bağların koparılmasını istiyor.

İsrail daha önce de UNRWA’da birçok teröristin barındığı ile ilgili asılsız ifadelerde bulunmuş, bu yalanların ardından birçok ülke UNRWA’ya aktarılan fonları durdurmuştu. Sonrasında yapılan tetkiklerde iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış ve yardımı durduran ülkelerin çoğu fonları tekrar aktarmaya başlamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version