Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD ekonomisi büyümeye devam ediyor, Amerikalıların çoğu ise resesyonda olduklarını düşünüyor

ABD ekonomisi büyümeye devam ediyor, Amerikalıların çoğu ise resesyonda olduklarını düşünüyor


ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte beklenenden daha fazla büyüdüğü açıklandı. Yüksek faiz oranları ve devam eden enflasyona reğmen ekonominin büyüme hızı bir önceki çeyreğe göre iki katına çıktı.

ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu’ndan Perşembe günü yapılan açıklamada gayri safi yurtiçi hasılanın 2024 ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,8 oranında arttığı belirtildi. İlk çeyrekte ABD ekonomisi yüzde 1,4 oranında artış göstermişti. İkinci çeyrekteki büyüme beklentilerin üstüne çıktı. Beklenti yüzde 2 oranında bir büyüme oranının yakalanmasıydı.

Büyümenin yavaşlasada devam ettiği görülürken işsizlik oranının da yüzde 4,1’e yükseldiği açıklandı. Fiyat enflasyonu önemli ölçüde azalmış olsa da birçok Amerikalı mevcut ekonomiden memnun gözükmüyor.

Joe Biden, ABD’yi dünyanın en güçlü ekonomisi olarak niteleyip övünürken Guardian tarafından Mayıs ayında yapılan ankete göre ise hala Amerikalıların yarısından fazlası ekonominin resesyonda olduğunu düşünüyor. Trump da Biden’i ABD ekonomisini zayıflatmak ile suçluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version