Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz sonrası Türkiye’de yaşanan adam kaçırma ve kaybetme vakaları

15 Temmuz sonrası Türkiye’de yaşanan adam kaçırma ve kaybetme vakaları


Türkiye’de Erdoğan rejimi tarafından daha çok Gülen hareketi mensuplarına yönelik zorla kaçırma-kaybetme eylemleri kayıt altına alınıyor. İnsanlık suçu örneği olan yasa dışı eylemler takip ediliyor sonrasında yaşanan hak ihlalleri E-kitap formatında hazırlanan çalışma ile kamuoyuna duyuruluyor.

Türkiye’de yaşanan adam kaçırma ve kaybetme vakaları Amsterdam merkezli Stichting Justice Square vakfının çalışması ile kayıt altına alınıyor. E-Kitap formatında hazırlanan çalışma Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Açıklama şöyle; Zorla kaçırma ve kaybetme eylemleri, insanlık suçu olmasına rağmen Türkiye’deki resmi makamlar tarafından kamuoyuna yasal uygulamalar olarak duyurulmakta. Dolayısıyla, Devletin bakanları ve bürokratları tarafından yapılan açıklamalar ve yine Devletin resmi haber ajansında insanlık suçu olan eylemleri, hukuka uygunmuş gibi ifade etmesi, bu yasa dışı faaliyetlerin devlet politikası şeklinde planlı ve organize olarak uygulandığını ortaya koymakta.

Bu bağlamda, Türkiye’de bir insanlık suçu örneği olan zorla kaçırma ve kaybetme eylemlerinin kayıt altına alınması ve takibi adına, yasa dışı eylemlerin uygulanış süreci ile sonrasında yaşanan hak ihlalleri ve nihai durumu içeren bu çalışma hazırlanmıştır.

Justice Square bünyesinde hazırlanmış bu çalışmanın faydalı olması ve Türkiye’de yaşanan hak ihlallerinin en kısa zamanda sona ermesi temennisi ile …

Vakfımız tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki yasa dışı zorla kaçırma-kaybetme eylemlerinin uygulanış süreci ve sonrasında yaşanan hak ihlallerini konu alan E-kitap formatındaki çalışmaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

15 Temmuz Sonrası Türkiye’de Yaşanan ADAM KAÇIRMA ve KAYBETME VAKALARI E-KITAP INDIR

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version