Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

10 ilde sağanak yağış uyarısı

10 ilde sağanak yağış uyarısı


Öğle saatlerinden sonra güneybatı kesimlerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların Antalya’nın iç kesimleri, Isparta ve Burdur çevreleri ile Denizli’nin doğu, Afyonkarahisar’ın güney ve Konya’nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca Batı Karadeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Kastamonu, Karabük ve Çankırı İlleri ile Çorum’un batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MGM, sağanak yağış beklenen yerlerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji renk kodları ve anlamı ne?

Yeşil: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemekte.

Sarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.

Turuncu: Hava durumu tehlikeli. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemekte. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmeli.

Kırmızı: Hava durumu çok tehlikeli. Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmekte. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemel. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmeli.

MGM’nin yağış şiddeti sınıflandırması şöyle:

Hafif: 1-5 kg/m²

Orta Kuvvette: 6-20 kg/m²

Kuvvetli: 21-50 kg/m²

Çok Kuvvetli: 51-75 kg/m²

Şiddetli: 76-100 kg/m²

Aşırı: 100 kg/m² üzeri

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version