Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’ın Simi adasında kaybolan İngiliz doktor ölü bulundu

İngiltere'nin en ünlü 'TV doktoru' Michael Mosley, Simi adasında kayboldu


İngiltere’nin en tanınmış televizyon şahsiyetlerinden olan ve Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) adasında geçen çarşamba günü yürüyüşe çıktığı sırada kaybolan doktor Michael Mosley ölü bulundu.

‘MAĞARADA BULUNDU’ İDDİASI

Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, adadaki mağaralardan birinde bir kişinin bulunduğunu, kimlik tespit çalışması yapılacağını söyledi. Adanın belediye başkan yardımcısı ise “bulunan cesedin” Mosley’ye ait olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

‘5-2’ adlı aralıklı oruç diyetini popüler hale getirmiş doktor olarak tanınan Mosley, eşiyle birlikte gittiği Simi’de çarşamba günü öğle saatlerinde yanına cep telefonunu almadan yürüyüşe çıkmıştı. Yunan polisi, 67 yaşındaki Mosley’nin son olarak saat 13:30’da, Agios Nikolaos plajı ile Pedi köyü arasındaki kayalık yolda görüldüğünü duyurmuştu.

Mosley’nin cesedinin de, arama çalışmalarının yoğunlaştırıldığı bu bölgede bulunduğu belirtildi.

Ünlü doktoru bulmak için adada sahil güvenlik, itfaiye, polis, gönüllüler ve kurtarma köpekleri seferber edilmiş, başkent Atina’dan insansız hava aracı desteği verilmişti.

MICHAEL MOSLEY KİMDİR?

Mosley, “5-2” adı verilen aralıklı oruç diyetini popüler hale getiren doktor olarak tanınıyordu. BBC’de sağlıkla ilgili sorulara yanıt verdiği “Trust Me, I’m a Doctor” serisinin yıldızlarından biri olan Mosley, yine BBC’nin “The One Show” ve ITV’nin “This Morning” programlarına düzenli olarak katılıp sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyordu.

Mosley, belgesellere yaptığı katkılarla da çok sayıda ödül almıştı. İnsanların güzellik algısının bilimsel açıdan nasıl anlaşılabileceğinin sorgulandığı ‘The Human Fave’ isimli belgesel, Emmy Ödülü’ne layık görülmüştü.

Michael Mosley ve kendisi gibi bir doktor, yazar ve sağlık yaşam savunucusu olan eşi Clare Bailey Mosley’nin dört çocuğu vardı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version