Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

YKS’de yapay zeka kullanarak kopya çekti

YKS’de yapay zeka kullanarak kopya çekti


Isparta’da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Temel Yeterlilik Testi oturumunda bir kişinin soruları yapay zekaya çözümleyen düzenek bulundu. Şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

8 Haziran Cumartesi günü ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin TYT oturumunda, yapay zeka kullanarak kopya çektiği belirlenen M.E.E. yakalandı.

Sınav sırasında salondan çıkarılan M.E.E.’nin ayakkabısının iç astarında kopya çekme düzenekleri bulundu. Yapılan aramada, internet bağlantısı sağlayan bir router cihazı, kredi kartı görünümünde bir cep telefonu, düğme şeklinde bir kamera ve kulaklık ele geçirildi.

M.E.E.’nin, router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme şeklindeki kamerayla soruları yapay zekaya gönderdiği ve çözümlerin kredi kartı görünümündeki cep telefonu aracılığıyla kulaklığa ilettiği belirlendi.

M.E.E. gözaltına alınırken, ona yardım ettiği tespit edilen A.B. de yakalandı. M.E.E., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı, A.B. ise serbest bırakıldı.

şüphelinin sınav öncesinde ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, sonra tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirip kulaklığı taktığı ortaya çıktı.

M.E.E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version