Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UKRAYNA | İspanya’dan Kiev’e 1 milyar Euroluk askeri yardım sözü

UKRAYNA | İspanya’dan Kiev’e 1 milyar Euroluk askeri yardım sözü


OSCAR DEL POZO / AFP

Pazartesi günü Başbakan Pedro Sanchez ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Madrid’de güvenlik anlaşması imzaladı. İspanya, Ukrayna’ya 1 milyar Euroluk askeri yardım sözü verdi.

Sanchez düzenlediği ortak basın toplantısında anlaşmanın “2024 yılı için 1 milyar Euroluk askeri yardım taahhüdünü içerdiğini” söyledi. Sanchez, “Yardım Ukrayna’nın, bu hafta sonu Kharkiv’de görüldüğü gibi ayrım gözetmeyen saldırılara maruz kalan sivillerini, şehirlerini ve altyapısını korumak için temel hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere kabiliyetlerini arttırmasına olanak sağlayacak” diyerek Kharkiv’de en az 16 kişinin ölümüne yol açan Rus saldırısına atıfta bulundu.

El Pais gazetesine göre anlaşma yeni Patriot füzeleri ve Leopard tanklarını içerecek. Madrid şimdiye kadar Kiev’e sadece sınırlı askeri yardımda bulunmuştu.

Rusya’nın işgalinden bu yana Ukrayna’ya taahhüt edilen ve teslim edilen silahları takip eden Kiel Enstitüsü’ne göre İspanya şu ana kadar 330 milyon Euroluk askeri yardımda bulunarak Avrupa düzeyinde küçük bir katkıda bulundu.

Buna karşılık Berlin, Paris ve Roma sırasıyla 18,61 milyar, 5,65 milyar ve 1 milyar Euro taahhüt ederken Londra’nın katkısı ise 9,22 milyar Euro oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version