Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

UKRAYNA | G7 ülkeleri, Kiev’i savaş ‘ne kadar sürerse sürsün’ destekleyecek

UKRAYNA | G7 ülkeleri, Kiev’i savaş ‘ne kadar sürerse sürsün’ destekleyecek


Ludovic MARIN / AFP

G7 liderleri, Kiev için 50 milyar dolarlık yeni bir kredi üzerinde anlaştıkları zirvenin taslak bildirisine göre, Cuma günü Ukrayna’yı “ne kadar sürerse sürsün” desteklemeyi taahhüt etti.

AFP tarafından görülen İtalya görüşmelerinin taslağında “Ukrayna’nın özgürlük mücadelesini ve yeniden inşasını gerektiği sürece desteklemek için dayanışma içindeyiz” denildi.

Taslakta, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in huzurunda kararlaştırılan 50 milyar dolarlık kredinin “(Rusya) Devlet Başkanı Vladimir Putin’e açık bir sinyal” gönderdiği belirtildi.

Kredi, Moskova’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgalinin ardından Batılı güçler tarafından dondurulan Rus merkez bankası varlıklarına tahakkuk eden faizlerden elde edilecek karlarla desteklenecek.

Taslak açıklamada “G7, Avrupa Birliği ve diğer ilgili yargı bölgelerinde tutulan Rus egemen varlıklarının hareketsiz hale getirilmesinden kaynaklanan olağanüstü gelirlerin gelecekteki akışları ile karşılanacak ve geri ödenecek finansman sağlamayı amaçlamaktadır” denildi.

Liderler, bakanları ve yetkilileri, fonların yıl sonundan önce Ukrayna’ya sağlanmaya başlanması için teknik detaylar üzerinde çalışmaya başlamaları konusunda görevlendirdi.

Zelenskiy, Perşembe günü ABD, Almanya, Fransa, Kanada, İtalya, İngiltere ve Japonya liderleriyle birlikte Ukrayna savaşıyla ilgili G7 oturumuna katılmaya davet edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version