Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’de yılın en çok izlenen yabancı filmi oldu: ‘Ters Yüz 2’nin konusu ne?


(Serbest Görüş) – Pixar’ın 88’inci Oscar Ödülleri’nde En İyi Animasyon Film Ödülü’nü kazanan animasyonu “Ters Yüz”ün devam filmi “Ters Yüz 2”, 14 Haziran’da vizyona girdi.

“Ters Yüz 2”, artık bir ergen olan ve çok daha çılgın, kişiselleştirilmiş duygularla uğraşmak zorunda olan Genç Riley’nin maceralarını konu ediyor.

10 GÜNDE 796 BİN SEYİRCİYE ULAŞTI

Türkiye’de Kurban Bayramı ile kesişen vizyondaki ilk haftasında 600 bini aşkın seyirci tarafından izlenen “Ters Yüz 2”, gösterimdeki ikinci hafta sonunda ise 192 bin 83 seyirci tarafından izlenerek Box Office Türkiye liderliğini korudu.

İlk on günde toplam 796 bin 32 seyirciye ulaşan film, Kung Fu Panda 4’ü geride bırakarak 2024’ün şimdiye kadarki en çok seyirciye ulaşan yabancı filmi oldu.

Serinin yaklaşık dokuz yıl önce gösterime giren ilk filmi “Ters Yüz” ise vizyon macerasının toplamında 489 bin 265 seyirci tarafından izlenmişti.

İlk filmin yönetmeni Pete Docter, son birkaç yılda Pixar’ı yönetmekle meşgul olduğu için devam filminin yönetmenliğini üstlenemedi. İkinci filmde yönetmen koltuğunda Kelsey Mann yer aldı.

İlk filmde “Üzüntü” karakteri ile özdeşleşen Gupse Özay, bu filmde de aynı karakteri seslendirdi. Filme yeni eklenen “Kaygı” karakterini ise Aslı İnandık seslendirdi.

TERS YÜZ 2 FİLMİNİN KONUSU

Riley, artık tam bir ergendir ve bu durum kumanda merkezinde karışıklığı neden olur. Bu zamana kadar çok iyi çalışan kumanda merkezi yıkımdan geçer çünkü beklenmedik bir duyguya yer açmak zorundadır. Yıllardır merkezi başarılı bir şekilde yöneten Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti, aralarına Kaygı, Gıpta, Bıkkınlık ve Utanç’ın katılmasıyla karmaşık duygular içerisindedir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version