Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tolga Yavaş yazdı I Türkiye iflah olur mu?


(Serbest Görüş) – TOLGA YAVAŞ

Aslında yazının başlığını “Türkiye ıslah olur mu?” da koyabilirdim. Islah ve iflah arasında anlam benzerliği var. İflah’ı seçtim. Çünkü iflah, “Güç ve kötü bir durumdan kurtularak iyi bir duruma gelme, iyileşme, onma” anlamına geliyor. İflah olma muhatabın kendi çabasını da gerektiriyor. Peki, Türkiye toplumu iyileşmek için bir çaba sarfediyor mu?

Türkiye’deki toplumsal çürüme haberlere ve sosyal medyaya yansıyor. Okuduğumuz zaman bu kadar da olmaz diyoruz. Şaşırdığımız, üzüldüğümüz, öfkelendiğimiz olayların başka ve daha şiddetlisini görünce düşüncelere dalıyoruz.

Gerçek suçluların az bir ceza ile yırttığı ya da cezasız kaldığı ülkede iyilerin cezalandırılması nasıl bir ironidir?

SUÇTAN SAYILMAYAN SUÇLAR… 

İktidar ortaklığı olanların işlediği suçlar suçtan sayılmıyor. Mafyanın cirit attığı yurdumuzda her gün bir çetenin haberi düşüyor bültenlere. Dolandırıcılar birbirleri ile yarışıyor. Yöntem bulma konusunda pek mahirler. Birileri emeğinin hakkını alamazken, sırtını güç odaklarına yaslayanlar; çalışmadan, üretmeden sultan gibi yaşıyor. Aldıkları ballı ihalelerin gereğini bile yapmayıp, işini savsaklayanların olduğu bir ülke ne zaman iflah olur?

Denetlemenin olmadığı bu düzende ezilen geniş halk kesimleri oluyor. Orta sınıfın daraldığı, zenginin daha zengin olduğu bir ortam. Dolmuş parası bulamayan babalar, çocuklarına elbise alamayan anneler ve dondurma bile yiyemeyen çocukların giderek arttığı bir yerdeyiz. Halkın içine karışmayan, kaç milyon liralık makam araçları ile koruma orduları refakatinde seyahat eden yöneticilerin bunu bilmesi gerekiyor.

İFLAH OLMAK İÇİN… 

Şuana kadar yoksulluğa çare olacak ülke sathına yayılan projeler ortaya konulamadı. Sivil toplumun yeterince erişemediği toplumun kılcallarındaki bu derin yoksulluğu muhalefetin sürekli gündemde tutmasını bekliyoruz.

Bir de şunu bekliyoruz; yoksulluğa itilen bu geniş halk kitlelerinin uyanmasını. Artık sırtınızdaki bu kişileri atın. İtiraz edin daha iyi bir yönetimi hak ettiğiniz gösterin. İflah olmak için çaba harcayın. Aksi halde sosyal çürümenin bataklığı ilk ve en çok sizi yutacak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version