Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Temel ve Sala toprağa verildi


ŞIRNEX – Elkê’de çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Sefer Temel ve Yılmaz Sala’nın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. 

 

Şirnex’ın Elkê (Beytüşşebap) ilçesi kırsalında 21 Haziran’da yaşanan çatışma ve bombardımanda yaşamını yitirdiği belirtilen HPG’lilerden Sefer Temel (Rüstem Çekdar Kato) ve Yılmaz Sala’nın (Kamuran Gever) cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. 

 

Şırnak Devlet Hastanesi morgunda tutulan Sefer Temel ve Yılmaz Sala’nın cenazeleri, teşhis işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Temel’in cenazesi Elkê ilçesine bağlı Sêtkar köyüne doğru, Sala’nın cenazesi ise Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine doğru yola çıkarıldı. 

 

Temel’in cenazesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine aile fertlerinin yanı sıra MEBYA-DER ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

Sala’nın cenazesi ise, Geverê bağlı Hirmîn (Onbaşılar) köyünde toprağa verildi. 

 

Öte yandan HPG’li Basri Cin (Brûsk Kato) cenazesinin ailesi tarafından teşhis edildiği belirtildi. Cin’in cenazenin bugün ailesi tarafından teslim alınarak, Silopiya’da (Silopi) toprağa verilmesi bekleniliyor. 

 

Aynı çatışmada yaşamını yitiren 1 HPG’linin cenazesi ise kimlik tespiti için Şırnak Devlet Hastanesi morgunda bekletiliyor. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version