Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taziye çadırında Diyarbakır Valisi’ne tepki gösteren gence korumalar saldırdı

Taziye çadırında Diyarbakır Valisi’ne tepki gösteren gence korumalar saldırdı


Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan anız yangınında hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırını ziyaret eden Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’ya tepki gösteren S.Ç. adlı genç, korumalarının saldırısına uğradı. Tepkilerin artması nedeniyle Diyarbakır Valisi taziye yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan ve Yazçiçeği ile Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde 20 Haziran tarihinde yaşanan yangında vefat edenler için kurulan taziye çadırlarını dün akşam saatlerinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ziyaret etti. Köylülerin ‘anız yakması’ sonucu yangının çıktığını söyleyerek kendilerini suçlayan Vali Su’ya vatandaşlar tepki gösterdi.

Köylülerin tepkisi üzerine yaşanan tartışma büyürken, taziyede bulunan Ş.Ç. yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak istedi. Bu sırada valinin korumaları S.Ç.’ye saldırarak, telefonundaki görüntüleri de sildi. Tepkilerin artması nedeniyle Vali Su taziye yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

‘YILLARDIR DEDAŞ’A SÖYLÜYORUZ’

Yaşanan arbedede valiye tepki gösteren isimler arasında yer alan ve yaptığı açıklamalar nedeniyle Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) hakkında suç duyurusunda bulunduğu İbrahim Eren, yaşananları anlattı. Valinin belge ve bulgulara baktıktan sonra açıklama yapması gerektiğini söyleyen Eren, yapılan incelemelerin ardından çıkan yangından ya köylünün ya da DEDAŞ’ın sorumlu olduğunun açığa çıkacağını ifade etti.

Köyün tamamının yangının elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu düşen kıvılcımların toplanmamış buğday tarlasına düşerek çıktığına şahit olduğunu kaydeden Eren, “Bunu söylediğimiz için tepki gösteriyorlar. DEDAŞ bana dava açmış. Yanlış bilgi yaydığımı iddia ediyorlar. Köylülerimiz de ulusal yayınlar dahil olmak üzere verdiğim röportajları Valiye gösterdi. Yangının çıkış sebebinin teller olduğunu söyledim. Teller yıllardır bu halde ve çürümüş durumda. Yıllardır DEDAŞ’a bu tellerin bakımının yapılması için başvuruda bulunuyoruz ama gelmediler” dedi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version