Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahrip edilen mezarlığa bayram ziyareti


AMED – Licê ilçesinde daha önce askerler tarafından tahrip edilen mezarlığa bayram ziyareti gerçekleştirildi. 

 

Aileler, Kurban Bayramı dolayısıyla farklı tarihlerde demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Amed’in Licê (Lice) ilçesinde bulunan Sîsê Mezarlığı’na yapılan ziyarete Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Aileler, daha önce tahrip edilen mezar taşlarını öperek, yakınlarını andı. 

 

Aileler, mezarlık ziyaretinde bölgede bulunan askerlere ise, “Bu insanlar bizim için direnip canlarından vazgeçmiş yiğitlerimiz. Onlar bizim kahramanlarımız, kimse onlarla buluşmamızı engelleyemez. Hemen mezarlıklarımızı terk edin. Bizim mezarlıklara sizler giremezsiniz” şeklinde tepki gösterdi. 

 

DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, “Onların davası, amacı ve bir gerçekliği devam edecek. Biz bu mücadelede hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EGE TUHAYDER), Barış Anneleri, TJA, DBP ve DEM Parti, ayrıca Çemê Elika mezarlığını ziyaret etti. DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça da ziyarete katıldı. Ziyarete katılanlar, daha önce parçalanan mezar taşlarına işaret ederek, duruma tepki gösterdi. MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, “Özgürlük için canlarını feda edenleri saygıyla anıyoruz” dedi. Yaşamını yitirenler saygı duruşuyla anıldı. Ziyarette “Şehit namirin” sloganı atıldı. 

 

PÎRAN’DA ENGEL

 

Pîran (Dicle) ilçesindeki Pirejman Mezarlığı’na yapılmak istenen ziyaret ise kaymakamlık kararıyla engellendi. DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, engele dair suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Kaya, “Böyle bir tarzı asla kabul etmiyoruz. Bununla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

 

Kaya, “Sayın Abdullah Öcalan özgürleşmediği sürece ve bu tecrit politikaları sonlanmadığı sürece hem Ortadoğu’da hem Türkiye’de hem de Kurdistan’da barışın sağlanması mümkün değil. Ne yazık ki mezarlarımıza dönük saldırılar da halen devam ediyor. Bu da tecrit politikasının sonucudur. Mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version