Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliyesi engellenen 32 yıllık hasta tutsak için özgürlük talebi


 

ANKARA – Ağır hasta tutsak Salih Gün’ün sağlık durumuna dikkat çeken Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, tedavi hakkı engellenen Gün’ün infazının ertelenmesini istedi. 

 

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için düzenledikleri eylemin 510’uncu haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde bir araya geldi. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü üye ve yöneticileri de katıldı. 

 

Eylemde konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Sincan 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan 62 yaşındaki Salih Gün’ün yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 

 

BİRÇOK HASTALIĞI BULUNUYOR 

 

32 yıldır cezaevinde tutulan Salih Gün’ün bu süre zarfında cezaevi koşulları nedeniyle pek çok kronik hastalığa yakalandığını belirten Çevirmen, Gün’ün kalp rahatsızlığından dolayı anjiyo olduğunu aktardı. Gün’ün ayrıca sağ kulağında yüzde 70-80 oranında işitme kaybı olduğun ancak buna rağmen kullandığı işitme cihazının değiştirilmediğini söyleyen Çevirmen, Gün’ün bel ve boyun fıtığından dolayı ameliyat olduğunu kaydetti. Çevirmen, “Uzun süredir eklem romatizması rahatsızlığı var ve bir buçuk yıl önce Romatoloji doktoruna gitmiş, belli bir süre ilaç tedavisi görmüş, fakat ilaçların etkisi geçtikten sonra ağrı, sızı, ateş gibi sorunlar tekrar başlamış. Böbrek ve idrar yolları rahatsızlığı var. 1 yıl önce üroloji doktoruna gitmiş, yapılan tahlil ve çekilen ultrasonda böbreklerinde kuma benzer bir şeyler olduğu söylenmiş. 1 yıl önce diyabet rahatsızlığı başlamış diyetle beslenmektedir” diye belirtti.

 

TEDAVİ HAKKI ENGELLENİYOR

 

Gün’ün tedavi hakkının da sistematik bir şekilde engellendiğini dile getiren Çevirmen, şöyle devam etti: “Doktora kendilerine verilen çek-pas sapının 75 cm olduğunu söylediğinde doktor tarafından tam boy, uzun çek-pas sapının bir tıbbi ihtiyaç olacağına dair rapor yazmıştır. Ve yine doktor tarafından 2,5 cm kalınlığında bir adet egzersiz matının verilmesine dair rapor yazılmış fakat bu raporlar idare ve gözlem kurulu tarafından kabul edilmeyerek, malzemeler verilmemiş ve bir üst sağlık kuruluna sevk etmiştir.” 

 

Çevirmen, Gün’ün sağlık kurulu rapor süreçlerinin yapılmasını ve tahliye edilmesini istedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version