Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahir Elçi davasında karar günü

Tahir Elçi davasında karar günü


Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 2015’te Sur ilçesinde vurularak öldürülmesine ilişkin davada bugün karar verilecek. Duruşma öncesi Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, “Biz, bu davanın henüz mütalaa verilecek bir aşamada olmadığını, mahkemenin cinayeti aydınlatması konusunda araştırması, toplaması, incelemesi gereken delillerin olduğunu savunuyoruz” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre davanın bugün Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek karar duruşmasına Türkiye’den ve dünyadan birçok hukukçunun katılması bekleniyor.

Avrupa Barolar Federasyonu’nun da aralarında olduğu 33 uluslararası hukuk kurumu da duruşma öncesi Tahir Elçi davası ile ilgili ortak bir açıklama yayımladı.

Soruşturma sürecinden davaya kadar tespit ettikleri ihlalleri sıralayan hukuk kurumları, duruşmaların uluslararası hukuka uygun bir şekilde yürütülmesini ve sorumluların suçlu bulunmaları takdirde işledikleri suçun ağırlığına uygun ceza almalarını talep etti.

‘PLANLI OLDUĞU ÇOK AÇIK’

Tahir Elçi Vakfı Başkanı Avukat Masum Batı, mahkemenin en başından beri, faillerin ortaya çıkmasına yarayacak taleplerin tamamını reddettiğini söyledi. Batı, “Bu olayın kaza olduğunu düşünmüyorum. Bütün o delilleri yan yana getirdiğimizde, özellikle kamera kaydındaki kesintiler, delillerin bir türlü toplanmamış olması, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin raporlarının uzun süre bir türlü dosyaya yansımaması, yıllar sonra dosyaya girmesi gibi nedenleri göz önünde bulundurduğumuzda, olayın planlı olduğu çok açık bir şekilde görülüyor” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version