Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SUUDİ ARABİSTAN | Aşırı sıcaklar nedeniyle 20’den fazla hacı hayatını kaybetti

SUUDİ ARABİSTAN | Aşırı sıcaklar nedeniyle 20’den fazla hacı hayatını kaybetti


FADEL SENNA / AFP

Suudi Arabistan pazartesi günü Mekke’de sıcaklık artışına karşı uyarıda bulundu. Yüksek sıcaklıklar sebebiyle 20’den fazla hacı hayatını kaybetti, 2 bin 700’den fazla “sıcak bitkinliği” vakası kaydedildi.

Dünyanın dört bir tarafından hac ibadetini yerine getirmek için Kabe’ye gelen 2 milyona yakın müslüman aşırı sıcaklara maruz kalıyor. Mekke’de ve Mina’da sıcaklıklar 49 santigrat dereceye ulaştı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, hacılara güneş maruz kalmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Açıklamada, “hacıların gerekli olmadıkça en yoğun saatlerde dışarı çıkmama veya şemsiye kullanmaları sıcak bitkinliği vakalarını azaltacaktır” denildi.

Yetkililer hacılardan şemsiye taşımalarını, düzenli olarak su içmelerini ve güneşe maruz kalmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada 14 Ürdünlü hacının “aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle güneş çarpması sonucu” öldüğünü ve 17 hacının da “kayıp” olduğunu bildirdi.

İran 5 hacının öldüğünü bildirdi ancak nedenini belirtmedi, Senegal dışişleri bakanlığı ise 3 hacının daha öldüğünü söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version