Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sinan Ateş davası: Cinayetten önce ve sonra dikkat çeken görüşme trafiği

Sinan Ateş davası: Cinayetten önce ve sonra dikkat çeken görüşme trafiği


Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Dosyaya ilişkin yeni ayrıntılar çıktı.

ANKA’nın haberine göre şüphelilerden Tolgahan Demirbaş’ın eski Ankara Emniyet Müdürlüğü cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal’la cinayetten bir gün önce beş kez, cinayet işlendikten yarım saat sonra ve yaklaşık iki saat sonra Facetime üzerinden görüştükleri tespit edildi.

Demirbaş, verdiği ifadede bu görüşmelerin nedeninin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı Emre Yüksel için ruhsatlı silah alma konusu olduğunu iddia etti.

Savcı Demirbaş’a “Bu görüşmeleri neden Facetime üzerinden yapma gereği duydun?” diye sordu. Demirbaş, bunun camialarında alışkanlık olduğunu savundu.

Savcı çelişkilere dikkat çekti

Demirbaş’ın sorulara verdiği diğer yanıtlar şöyle:

Savcı: Cinayetten hemen sonra yaptığın görüşmeler dikkat çekiyor? Aynı gün ne konuşmuş olabilirsin Mustafa Ensar Aykal’la? Aynı gün bir cinayet işlenmiş saat 13.30’da. Cinayet amiri o koşturma ve o yoğunluk içerisinde ne oldu da sana zaman ayırıp böyle bir görüşme yapabiliyor? Çok dikkat çekici ve normal görünmeyen bir husus ne dersin?

Tolgahan Demirbaş: Sayın savcım burada ben bir anormallik görmüyorum. Ölen kişi eski Ülkü Ocakları genel başkanı olduğu ve ben de ülkücü camiadan ve görev yapan biri olduğum için… Beni olay günü kendisi aradı. Olay günü bir kez görüştük. “Çukurambar’da olan olaydan haberin var mı?” diye sordu. Maksimum 10 saniye sürdü. Ben de “Bilmiyorum, hayırdır ne oldu?” diye sordum. “O da tamam görüşürüz, hoşçakal” dedi. Kapattık.

İlk duruşma 1 Temmuz’da

Davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da görülecek. Sanıklardan Aykal’ın ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım’ suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapsi isteniyor.

Aykal’ın kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle üç yıldan altı yıla kadar cezalandırılması talep ediliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version