Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savcı davanın düşürülmesini istedi: Dink’in katili Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Savcı davanın düşürülmesini istedi: Dink’in katili Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı


Hrant Dink’in katili tetikçi Ogün Samast, Trabzon Adliyesi’nden tespih sallayarak ayrıldı. Samast’ın rahat tavırları, sosyal medyada tepkiye neden oldu. Savcı zaman aşımından davanın düşürülmesini istedi. Mahkeme, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep eden sanıklara süre vererek, duruşmayı 16 Ekim’e erteledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen aralarında Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ile Ersin Yolcu’nun da olduğu 11 kişinin dosyayla birleşen davasına devam edildi.

Tutuksuz sanık Ogün Samast, duruşmaya Trabzon’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Başka suçlamalar gerekçesiyle tutuklu Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ile Erhan Tuncel, Tuncay Uzundal, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz da bulundukları cezaevlerinden duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, haklarında yakalama kararı bulunan firari sanıklar Faruk Sarı ile Yahya Öztürk’ün dosyasının ayrılmasını istedi. Savcı, sanıklar Ogün Samast, Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Tuncay Uzundal, Yasin Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz’un üzerlerine atılı, ‘silahlı suç örgütü adına suç işleme’ suçlamasından açılan davanın zaman aşımına uğraması nedeniyle düşme kararı verilmesini talep etti.

Savcı, sanık Adem Sağlam’ın, ‘örgüte üye olmak’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini isterken, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer’in ise sözde ‘Anayasayı ihlal’ iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep eden sanıklara süre vererek, duruşmayı 16 Ekim’e erteledi. Duruşmanın ardından Samast’ın adliyeden elinde tesbih sallayarak çıktığı görüldü.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version