Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Şair Ceketli Çocuk’ Kazım Koyuncu, ölümünün 19’uncu yılında anıldı

'Şair Ceketli Çocuk' Kazım Koyuncu, ölümünün 19'uncu yılında anıldı


Atakan ASILBAY


ARTVİN – Kazım Koyuncu için için düzenlenen anmaya kardeşi, sanatçı Niyazi Koyuncu, ailesi, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, DEM Parti, Halkevleri, Sol Parti, Eğitim Sen, Denizin Asi Çocukları taraftar grubu üyeleri ve Hopalılar katıldı.

Kazım Koyuncu’nun ölüm saati olan 12.57’de Yeşilköy’deki mezarı başında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

‘KAZIM KOYUNCU’NUN SANATA VE DOĞAYA BAKIŞINI YAŞATMALIYIZ’

Anmada konuşan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “Kazım’ı yaşatmak için daha çok adım atmamız gerekiyor. Onun doğaya ve sanata olan bakış açısını toplumun her noktasına yayarak bugün onu yaşatmış oluruz. Doğamızın ve derelerimizin özgür aktığı bu coğrafya içerisinde onun anılarını yaşatmak için mücadele etmeliyiz” dedi.

‘KAZIM’IN İSTEDİĞİ DÜNYAYI YARATMA MÜCADELESİNDE SINIFTA KALIYORUZ’

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu da “Her yıl bu anmalara geliyoruz, güzel güzel konuşuyoruz ancak Kazım’ın yaratmak istediği dünyayı, müzikle ifade ettiği dünyayı yaratma mücadelesinde sınıfta kalıyoruz. Kazım sadece bu coğrafyanın duygularını, müziğini tanımlamadı; siyasetine, yaşamına, doğasına, insanına, hepsine dokunmaya çalıştı. Bizlerde bunu yapmak zorundayız, üretmek zorundayız. Üretmezsek Kazım bulunduğu yerde üzülür. Amasız fakatsız üretmek zorundayız” diye konuştu.

‘ANISINI HER ALANDA YAŞATACAĞIZ’

Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan ise “Kazım sanatıyla, duruşuyla hepimize örnek olmaya devam ediyor. Onun yolunda büyüyen, sanata erişen çocuklar yetiştirmek hepimizin görevi olmalı. Biz de Hopa Belediyesi olarak Kazım Koyuncu’yu yaşatmak için seçim öncesinde verdiğimiz sözleri tutarak anısını her alanda yaşatacağız. Onun doğaya ve insana gösterdiği saygıyı geleceğimize yaymaya, onun müziklerini ve sanatını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Hopaspor taraftar grubu Denizin Asi Çocukları, bu akşam Kazım Koyuncu’yı anmak için akşam Hopa Belediye Parkı’nda söyleşi düzenleyecek.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version