Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RUSYA | Kremlin, Avrupa seçim sonuçlarını ‘dikkatle gözlemliyor’

RUSYA | Kremlin, Avrupa seçim sonuçlarını ‘dikkatle gözlemliyor’


SEBASTIEN BOZON / AFP

Kremlin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, AB seçimlerinde aşırı sağ partilerin kazanımlarını “dikkatle gözlemlediğini” söyledi.

Sözcü Dmitry Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada “Görebildiğimiz kadarıyla çoğunluk Avrupa ve Ukrayna yanlısı olacak… ancak sağ partilerin popülaritesinin artma eğiliminde olduğunu görüyoruz” dedi.

Peskov, “Avrupa yanlıları şu ana kadar liderlik pozisyonlarını korurken, gördüğümüz kadarıyla zaman içinde sağ partiler onların peşinde olacak. Bu süreçleri dikkatle izliyoruz,” diye ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un erken seçim kararı alması hakkında görüşleri sorulan Peskov, neden olan Rusya’nın “bu iç meselelere karışmak istemediğini” ancak Fransa’nın Rusya’ya “düşmanca tutumu” nedeniyle Moskova’nın bu oylamayı da yakından izleyeceğini söyledi.

Başta Fransa olmak üzere Avrupa’daki aşırı sağ partiler Kremlin ile olan ilişkileriyle dikkat çekiyordu. Ukrayna savaşının ardından aşırı sağ partiler Moskova ile aralarına mesafe koymaya çalışsa da aradaki bağların devam ettiği değerlendiriliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version