Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, 81 batı medya kuruluşuna yasak getirdi; aralarında AFP ve Le Monde da var

Rusya, 81 batı medya kuruluşuna yasak getirdi; aralarında AFP ve Le Monde da var


JThomas SAMSON / AFP

Rusya Salı günü yaptığı açıklamada, Brüksel’in bazı Rus devlet medya kuruluşlarına yayın yasağı getirmesinin ardından “misilleme tedbiri” olarak AFP’nin web siteleri de dahil olmak üzere 81 AB medya kuruluşuna erişimi engelleyeceğini söyledi.

Avrupa Birliği, Mayıs ayında Kremlin kontrolündeki 4 medya kuruluşuna, Moskova’nın Ukrayna saldırısının “öne çıkarılmasında ve desteklenmesinde etkili oldukları” gerekçesiyle erişimi engelleme kararı aldığını açıklamıştı.

Moskova bu hamleye karşılık verdiğini söyledi: “AB üyesi ülkelerden medya kuruluşlarının yayın kaynaklarının Rusya topraklarından erişimine karşı kısıtlamalar getiriliyor” diyen Moskova Dışişleri Bakanlığı, medya kuruluşlarının bir listesini yayınladı ve kısıtlamalar için Brüksel’i suçladı.

Fransa’dan Le Monde, Almanya’dan Der Spiegel ve İspanya’dan El Mundo da listede adı geçen medya kuruluşları arasında yer aldı.

Rusya, AB’nin yaptırımlarını “siyasi amaçlı” olarak nitelendirdi ve bloğun kararlarının Moskova’yı “orantılı karşı tedbirler almaya zorladığını” söyledi. Rus medyasına yönelik yaptırımların kaldırılması halinde kısıtlamaların “gözden geçirileceği” belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version