Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Prof. Dr. Hakan Kara hesapladı; yüzde 38’lik elektrik zammının enflasyona etkisi ne olacak?

Prof. Dr. Hakan Kara hesapladı; yüzde 38’lik elektrik zammının enflasyona etkisi ne olacak?


Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, son yapılan fahiş yüzde 38’lik elektrik zammının enflasyona muhtemel etkisini hesapladı.

Hakan Kara, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elektrik fiyat artışının enflasyonu nasıl etkileyeceğini çok soran oldu. Doğrudan ve dolaylı yansımalarla birlikte yıl sonuna kadar 1,2-1,4 puan aralığında bir etki bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Elektrik fiyat artışının enflasyonu nasıl etkileyeceğini çok soran oldu. Doğrudan ve dolaylı yansımalarla birlikte yıl sonuna kadar 1,2-1,4 puan aralığında bir etki bekliyorum. https://t.co/ujiXlvUEGi

— Hakan Kara (@ali_hakan_kara) June 28, 2024

  Ne olmuştu?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere zam yapmıştı. Verilen bilgiye göre, mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldı. Artışın ardından, evlerde kullanılan elektriğin 100 kWh bedelinin 207,23 TL olduğu kaydedildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version