Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pakistan’da linç: Bir turist, Kuran’a saygısızlık iddiasıyla öldürüldü

Pakistan’da linç: Bir turist, Kuran’a saygısızlık iddiasıyla öldürüldü


Pakistan’ın kuzeydoğusunda bir kişi, Kuran’a saygısızlık ettiği iddiasıyla öldürüldü. Güvenliğinin sağlanması için karakolda tutulan adamın öfkeli kalabalık tarafından kaçırılarak öldürüldüğü belirtildi. Kalabalık, karakolu ve polis araçlarını da ateşe verdi.

Afganistan sınırındaki Hayber Pahtunhva eyaletinin (eski adıyla Kuzeybatı Sınır Eyaleti) Madyan kentinde yaşanan olayda, bir otelde kalan Muhammed İsmail isimli turistin hedef alındığı belirtildi. AP ajansının haberine göre, Kuran yaktığı iddia edilen İsmail, dün yerel halktan bazı kişilerin saldırısına uğraması sonrasında polis tarafından korumaya alındı.

AP’ye bilgi veren yerel polis yetkilisi Rahim Ullah’ın anlatımına göre, ekipleri takip eden öfkeli kitle, karakola da saldırarak adamı polislerin elinden çekip aldı. Karakol ve emniyet araçları ateşe verilirken, İsmail dövülerek öldürüldü. Öfkeli kalabalık, İsmail’in cesedini yakıp yol kenarına bıraktı. Ullah, durumu kontrol altına almak için Madyan’a ek polis güçlerinin gönderildiğini söyledi. Saldırganların tutuklanıp tutuklanmadığı ise bilinmiyor.

Pakistan’ın özellikle en muhafazakâr bölgelerinde, “dine hakaret etmek” suçu ölüm cezasıyla sonuçlanabiliyor. İnsan hakları kuruluşları ise bu suçlamanın genellikle dini azınlıkları sindirmek veya kişisel husumetleri gidermek amacıyla, haksız yere yöneltildiğine dikkat çekiyor.

Pakistan’ın Pencab eyaletinde geçen ay da, bir Hristiyan olan 72 yaşındaki Nazir Masih, Kuran’a hakaret iddiasıyla saldırıya uğramıştı. Masih, hastanede ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version