Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den ittifak açıklaması: 22 yıllık enkazı kaldırmak gibi bir niyetimiz yok!

Özgür Özel’den ittifak açıklaması: 22 yıllık enkazı kaldırmak gibi bir niyetimiz yok!


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, AKP-CHP ittifakı çıkışına Tekirdağ’dan  cevap verdi: “Bizim 22 yıllık enkazı kaldırmak için hiç sorumluluğumuz olmayan bir yükün altına girmek gibi bir niyetimiz yok.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ-Hayrabolu’da düzenlediği “Buğday mitingi” öncesi Çerkezköy Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, buradaki konuşmasında asgari ücrete zam gelmemesi halinde Kocaeli’nde miting yapacaklarını söyledi. Özel, “Ayın sonuna doğru eğer asgari ücrette bir iyileşme olmazsa o konuda da bir ‘Geçinemiyoruz mitingi’ yapmayı düşünüyoruz Kocaeli’nde. Tabii asgari ücret ile ilgili şöyle bir sorun var. Alan için çok düşük, veren için çok yüksek bir noktaya geldi. Küçük esnaf ve KOBİ’ler asgari ücreti vermekte zorlanıyor. Alan da geçinmekte zorlanıyor, açlık sınırında.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın kötü ekonomi politikaları sonucu enkaza yardım etmek gibi sorumluluklarının olmadığını söyledi. Özel, “Bizim 22 yıllık enkazı kaldırmak için hiç sorumluluğumuz olmayan bir yükün altına girmek gibi bir niyetimiz yok ama bütün meselemiz krizin gerçek mağdurlarına sahip çıkmak. O yüzden bir vergi reformu öneriyoruz. Yani emeklinin, çalışanın ve çiftçinin hakkını alabilmesi için bu yüzde 68’lik dolaylı vergilerin ortadan kalkması lazım. Yerine gerçekten çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacağı, kazanmayanların da vergi yükünün altında ezilmeyeceği bir sisteme ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version