Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den iktidara hububat fiyatı tepkisi: “Bu, üreticinin ölüm fermanıdır!”

Özgür Özel’den iktidara hububat fiyatı tepkisi: “Bu, üreticinin ölüm fermanıdır!”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı hububat alım fiyatına tepki gösterdi. Özel, “Bu, üreticinin ölüm fermanıdır. Açıklanan hububat fiyatı, maliyetin bile altında kalmıştır. Buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir.” dedi.

TMO 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri dün belli olmuştu. Açıklamada, “2024 mahsulü hububat alım fiyatları (2. gruplar için) ton başına; makarnalık buğdayda 10.000 TL, ekmeklik buğdayda 9.250 TL, arpada 7.250 TL olarak belirlenmiştir.” denilmişti.

CHP Genel Başkanı Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi.

AKP hükümeti ve Bakanlığın, çiftçilerin alın terini ve emeğini yok saydığını belirten Özel, “Bu, üreticinin ölüm fermanıdır. Açıklanan hububat fiyatı maliyetin bile altında kalmıştır, buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Hükümeti ve Tarım Bakanlığı çiftçilerin alın terini, emeğini maalesef yok saymıştır.

Bu, üreticinin ölüm fermanıdır.
Açıklanan hububat fiyatı, maliyetin bile altında kalmıştır, buğdayın kilogram fiyatı en az 15 TL olarak güncellenmelidir.

— Özgür Özel (@eczozgurozel) June 6, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version