Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den Ethem Sarısülük için anma mesajı

Özgür Özel’den Ethem Sarısülük için anma mesajı


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi Direnişi sırasında polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü ölümünün 11. yılında andı.

Özel, Ankara’da polis tarafından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için X hesabından bu akşam bir anma mesajı paylaştı.

Özel’in paylaştığı mesaj şöyle:

“Demokratik protesto hakkını kullanırken Ankara’nın göbeğinde vurulan Ethem Sarısülük’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum. Verilen cezaların vicdanları tatmin etmesi, sorumluların hesap vermesi için bu cinayeti unutturmayacağız!”

Serbest Görüş:

ETHEM SARISÜLÜK KİMDİR?
Ankara’daki Gezi Parkı protestoları sırasında 10 Haziran 2013 tarihinde polis kurşunuyla ağır yaralanan 26 yaşındaki işçi Ethem Sarısülük, 14 gün sonra 14 Haziran 2013’te kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Sarısülük’ün kafatasından çıkan mermi çekirdeğinin polis memuru Ahmet Şahbaz’a ait olduğu belirlendi. Önce “meşru müdafaa” gerekçesiyle tutuksuz yargılanan polis Şahbaz, bir yılı aşkın bir süre sonra tutuklandı. Şahbaz’a verilen yedi yıl dokuz ay 10 günlük hapis cezası 10 bin 100 lira para cezasına çevrildi. Yargıtay’ın verilen cezayı az bulmasının ardından yeniden yargılanan Şahbaz, bu kez 15 bin 200 lira para cezası aldı. Daha sonra tahliye edilen Şahbaz’ın para cezası Yargıtay tarafından onandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version