Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özer Sencar uyardı: Erken seçim Erdoğan’ı yine iktidara getirir

Özer Sencar uyardı: Erken seçim Erdoğan’ı yine iktidara getirir


Yerel seçim sürecinin ardından gelen ilk kayyım atama kararı sonrası DEM Parti eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari’de erken seçim çağrısında bulundu. CHP lideri Özgür Özel de “Böyle giderse kimse önünde duramaz, erken seçim olur” şeklinde konuşunca siyasette erken seçim tartışmaları başladı.

Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, erken seçimin ancak Erdoğan’ın adaylığı üzerinde bir şüphe kalmaması halinde mümkün olabileceğini söyledi. Sencar, “Baskın bir seçim ya da ‘erken’ erken seçim Erdoğan’ı yeniden iktidara getirir” uyarısında bulundu.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Özer Sencar, şunları söyledi:

“Özgür Özel şu anda iktidarı sıkıştırmak için bu argümanı kullanıyor. Ama CHP ‘erken seçime gidelim’ dediğinde Erdoğan ‘getirin sandığı’ derse CHP bunu göze alamaz. Bir kere yerel seçim dinamikleri ile genel seçim dinamikleri farklı.

Baskın bir seçim ya da ‘erken’ erken seçim Erdoğan’ı yeniden iktidara getirir. Bizim son araştırmamızda kararsızlar dağıtıldığında CHP birinci parti ama oyu yüzde 34, AK Parti ise yüzde 31. Buna 9 puan MHP oyunu da ilave ettiğinizde Cumhur İttifakı yeniden iktidar. CHP’nin yerel seçimde aldığı oyu alma ihtimali yok.

Bizdeki yasaya göre bir milletvekili iki yıl görev yapmadan milletvekili olamıyor. Bu nedenle ne AK Parti ne CHP ne de diğer parti vekilleri 2025 Haziran’ından önce erken seçime razı olmaz.”

‘ADAY TARTIŞMASINI BAŞLATIR VE DOĞRU STRATEJİ OLMAZ’

Yöneylem Araştırma’nın genel direktörü Derya Kömürcü ise şöyle konuştu:

“Erken seçim isteyenler (yüzde 43), karşı çıkanlardan (yüzde 47,8) daha az. Türkiye’nin sorununu hiçbir parti çözemez diyenler yüzde 30. ‘AK Parti çözer’ diyenler yüzde 28. ‘CHP çözer’ diyenler yüzde 23. Ayrıca yerel seçimleri dikkate alarak yerel seçim tartışması başlatmak doğru değil. Evet AK Parti ikinci geldi ama ‘Cumhurbaşkanı meşruiyetini ya da çoğunluğu yitirdi’ denemez. Bu tartışma ‘muhalefetin adayı kim olacak’ tartışmasını da başlatır. Bu da şu an için doğru bir strateji olmaz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version