Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Öğretmen Sendikası: Söz değil yasa istiyoruz


ANKARA – Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşen Özel Sektör Öğretmeleri, bakanlık yetkilerinin taleplerinin yerine getireceğine dair söz vermelerine rağmen eyleme geçmediklerini paylaşarak, tepki gösterdi. 

 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelere ilişkin basın açıklaması düzenledi. Mülkiyeliler Birliği binasında düzenlenen açıklamada “Söz değil yasa lazım” yazılı pankart asılırken açıklamaya, demokratik kitle örgütleri de katıldı. 

 

Açıklamada, Sendika Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Umut Erkurt, taban maaş talebine dikkat çekti. Erkut, taban maaşın yüzbinlerce öğretmeni ilgilendirdiğini söyleyerek, öğretmenlerin asgari ücret düzenine mahkum edilmek istendiğini ancak buna karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi. 

 

SÖZ VAR EYLEM YOK

 

Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile yaptıkları görüşmeyi de paylaşan Erkut, Şamlıoğlu’nun öğretmenlerin yaşadığı sorunlardan ve taleplerinden haberdar olduğunu bildirdiğini ve bu sorunların bakanlık tarafından çözülmesi gerektiğinin altını çizdiğini söyledi. Erkut, ancak sorunların nasıl çözüleceği, ne tür düzenlemelerin yapılacağına dair bir bilginin ise verilmediğini aktardı. Erkut, “Çözüm odaklı, gerçekçi ve koşulları gözeten taleplerimizin yeniden bir muğlaklığa mahkûm edilmesi bizler için kabul edilebilir değildir” dedi. 

 

‘GÖRÜŞMEDE AYRI, KAMERALARIN KARŞISINDA AYRI’ 

 

Ardından sendika Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy, Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile yaptıkları görüşmeye ilişkin şunları söyledi, “İşverenlerle yaptığımız görüşmelerin sonuçlarını bakana aktardığımızda; Kanun değişikliğinin zor olduğunu fakat yönetmelikle bu sorunu çözebileceklerini söyledi. Yönetmelik ile ilgili bir engel olmadığını söyledi. Ancak dün yapılan açıklamaları biz şaşkınlıkla izledik. Çünkü bizim adımıza görüşme oldukça verimliydi, tam olarak istediğimiz sonuca ulaşmasak bile biz özel sektör öğretmenleri açısından bir kazanıma ulaşacağından emin bir şekilde ayrılmıştık toplantıdan. Dün bakan yardımcısı ile görüştüğümüzde Bakan Tekin ile yaptığımız görüşmedeki netliği yakalayamadık.”

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version