Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Öğretmen Sendikası: Kazanana kadar alanı terk etmiyoruz


 

ANKARA – Öğretmen Sendikası, taban maaş ve sözleşme hakkına ilişkin MEB önünde yaptığı açıklamada “Kazanana kadar alanı terk etmiyoruz” dedi.

 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası), taban maaş hakkı ve sınırlı sözleşmelerin kaldırılması talepleriyle Meclis Parkı’nda sürdürdükleri “Eğitim Nöbeti”ne ilişkin Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi. Yapılan açıklamada “Asgari ücrete son, taban maaş ÖMK’ye” yazılı pankart açılırken, sık sık “Asgari ücrete Yusuf Tekin çalışsın” ve “Taban maaş ÖMK’ye” sloganları atıldı.

 

‘ÖĞRETMENLERİ AÇLIĞA İTEN BAKANLIKTIR’

 

Açıklamada Öğretmen Sendikası Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Umut Erkurt, eğitimin sorunlar bataklığına çekildiğini belirterek, “Özel öğretim kurumları alanında çalışan öğretmenler olarak bugün bir kez daha eğitimin kalbi Millî Eğitim Bakanlığı önündeyiz. Eğitim için, öğrencinin geleceği için, öğretmeni için atmayan bir kalp! Öğretmeni açlık sınırında ücretlerle yaşamını asgari düzeyde sürdürmeye çalışırken kendisi, denetlemekle sorumlu olduğu kurumları denetlemeyen, alanı patronların sömürüsüne açık hale getiren, öğretmeni bu sömürü alanında yalnızlığa, sahipsizliğe iten bir Millî Eğitim Bakanlığıdır” diye konuştu.

 

‘ÖĞRETMENLİK ÜCRETLİ KÖLELİĞE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR’

 

Erkurt, özel öğretim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmen ile beraber Öğretmen Sendikasını kurduklarını ve ilk günden beri taban maaş mücadelesi verdiklerinin altını çizerek,  “Kimdi bizim bu hakkımızı elimizden alan? O dönemde Millî Eğitim Müsteşarlığı görevinde olan ve bugün Bakanlık makamında millî eğitimi yöneten Sayın Yusuf Tekin. Taban maaş hükmünün Yasa’dan kaldırılması için gerekli hazırlıkları o yaptı ve hüküm, Yasa’dan Meclis kararıyla çıkarıldı. Kurslarda, kolejlerde, kreşlerde, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan yüz binlerce öğretmen; O günden bu yana her gün yoksullaştıkça yoksullaştı ve açlık sınırında yaşama gelip dayandı. Kamuda çalışan dengi meslektaşının bir ayda girdiği ders sayısının üç katı derse giriyor özelde çalışan öğretmen ve kamudaki denginin aldığı ücretin üçte birine mahkum ediliyor! Öğretmenlik mesleğini bir ücretli köleliğe ve öğretmenleri ucuz iş gücüne dönüştürmek isteyen Millî Eğitim Bakanlığının eğitim politikasıdır budur” ifadelerini kullandı.

 

‘KAZANANA KADAR ALANI TERK ETMEYECEĞİZ’

 

Ardından konuşan sendika Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy ise öğretmenlerin bir direniş hikayesi yazdığına vurgu yaparak, “Bizler öğretmenler olarak, direniş hikayesinin devamıyla ilgili ön görüleri zayıf olan bakanlığa ve patronlara bir bilgilendirme yapıyoruz. Bu hikayenin sonunda kazanan öğretmenler olacak, kazanan emek olacak. Öğretmen Sendikası, süreç kazanımla sonuçlanana kadar Ankara’yı terk etmeyecek. Öğretmen Sendikası üyeleri yarın mesai bitimini bekliyor. Mücadeleyi büyütmek için Ankara’ya yürüyor. Pazar günü bayram, memlekette tüm koşullara rağmen bir bayram coşkusu olacak. Biz şunu söylüyoruz; Taban maaş geri gelene kadar özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlere bayram yok. Bu sebeple sendikamız bayramı alanlarda eğitim nöbetinde karşılayacak. Bu bayram bizlerin kararlılığına dair vereceği büyük bir mesaj olarak duruyor. Bayramlar ve özel günler bizim için anlamını yitirdi. Bizim için bayram kazanınca gelecek, kazanıncaya kadar alanı terk etmiyoruz” ifadelerini aktardı.

 

MEB önünde oturma eylemi yapan öğretmenler eylemin ardından Meclis Parkı’ndaki nöbet alanına geri döndü.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version