Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NATO | Stoltenberg’e göre ittifaka yönelik ‘acil bir askeri tehdit yok’

NATO | Stoltenberg’e göre ittifaka yönelik ‘acil bir askeri tehdit yok’


Michal Cizek / AFP

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Cuma günü yaptığı açıklamada, ittifakın hiçbir üyesine yönelik “acil bir askeri tehdit” olmadığını söyledi. Stoltenberg’in açıklamaları Rusya ile NATO üyeleri arasında artan gerilimin ardından geldi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki hedeflere karşı ABD tarafından tedarik edilen silahları kullanmasına yönelik kısıtlamaları kaldırmasının ardından, Kremlin geçen hafta Batı’yı gerilimi tırmandırmakla suçladı.

İttifakın en yeni üyesi İsveç’i ziyaret eden Stoltenberg, “Moskova’da ya da bize saldırma potansiyeli olan ülkelerin başkentlerinde yanlış anlamalara ya da hatalı değerlendirmelere yer vermediğimiz sürece NATO ülkelerine yönelik herhangi bir askeri tehdit söz konusu değildir” dedi.

Rusya’nın ittifakın 5’inci maddesinde yer alan birbirini savunma taahhüdünü sınamak isteyip istemeyeceği sorusuna Stoltenberg “herhangi bir NATO ülkesine karşı acil bir askeri tehdit görmüyoruz” dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, “Dolayısıyla şu anda 5’inci maddenin gerçekten test edileceğine inanmıyoruz” dedi.

Kristersson ayrıca İsveç hava kuvvetlerinin NATO’nun Hava gücüne katılacağını ve İsveç Gripen savaş uçaklarının esas olarak Baltık ülkelerinin hava sahasında devriye gezeceğini duyurdu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version