Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NATO, Rus ajanlarına karşı önlemleri sertleştirecek

NATO, Rus ajanlarına karşı önlemleri sertleştirecek


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Perşembe günü yaptığı açıklamada, NATO üyelerinin, Rus casuslarına karşı daha sert önlemler alacağını söyledi.

Perşembe ve Cuma günleri Brüksel’de yapılacak NATO savunma bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Moskova tarafından yapılan sabotaj, siber saldırılar ve dezenformasyona değinerek ittifak üyesi ülkelerin bakanlarının yapılacak toplantıda Rusya’nın düşmanca faaliyetlerini ele almalarını beklediğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri, “NATO’nun yanıt seçenekleri üzerinde çalışacağız; bu seçenekler arasında farkındalığın arttırılması, bilgi ve istihbarat paylaşımı, denizaltı altyapısı ve siber de dahil olmak üzere kritik altyapıların korunmasının arttırılması ve ittifak genelinde Rus istihbarat personeline yönelik daha sıkı kısıtlamaların yer almasını bekliyorum.” dedi.

AB, Rus diplomatların hareket alanını kısıtlamayı görüşüyor

Politico’nun aktardığına göre ayrıca 8 AB ülkesinin dışişleri bakanları AB Dış Politika Genel Şefi Josep Borrell’e gönderdikleri mektupta Rus diplomatların AB ülkeleri içinde serbestçe hareket etmelerinin kısıtlanması gerektiğini söyledi. Mektubta “AB’nin Rus diplomatik misyon üyelerinin ve aile fertlerinin hareketlerini … sadece akredite oldukları devletin topraklarıyla sınırlandırması gerektiğine inanıyoruz. Bu tedbir Rus ajanlarının operasyon alanını önemli ölçüde daraltacaktır.” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version