Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müteahhitlere tutuklanmama garantisi isteyen Ersan Şen’i, depremzedeler protesto etti

Müteahhitlere tutuklanmama garantisi isteyen Ersan Şen’i, depremzedeler  protesto etti


6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanının firari müteahhidi Hasan Hüseyin Sever ve Abdullah Devrim Sever’in müvekkilliğini yapan ünlü avukat ve televizyon yorumcusu Ersan Şen, müteahhitlere tutuklanmama garantisi isteyince depremzede aileler tarafından yuhalandı.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı’nda 51 kişinin ölümüne ilişkin 6 sanığın yargılandığı davada Hasan Hüseyin Sever’in avukatı ve televizyon yorumcusu Ersan Şen depremzede aileler tarafından Nizip Adliyesi’nden çıkışında yuhalandı.

Furkan Apartmanı davasının 6. duruşması Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra tutuksuz yargılanan F.Ö. ve E.Ö. ile sanık avukatları ve müşteki avukatları da katıldı. Duruşmada, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora itiraz eden mağdur ailelerin avukatları, tutuksuz sanıkların binanın yıkılmasında ihmalleri olduğunu belirterek, yeni bir bilirkişi raporu talep etti. Bu bağlamda, avukatlar tutuksuz sanıkların tekrar tutuklanmasını istedi.

ERSAN ŞEN MAHKEMEDEN TUTUKLANMAMA GARANTİSİ İSTEDİ

Sanık Hasan Hüseyin Sever ve Abdullah Devrim Sever’in avukatı Ersan Şen ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan müteahhitlere tutuklanmama garantisi ve kırmızı bültenin kaldırılması talep edince gerginlik yaşandı. Mahkeme heyeti 4 sanığın tutuksuz yargılanmalarının devamına, firari 2 sanığın dosyasının ayrılmasına karar vererek, duruşmayı 19 Temmuz’a erteledi.

Ancak mahkemede yaşanan gerginlik duruşma bitiminde adliye koridorlarında da devam etti. Mahkeme salonu dışında toplanan depremde ölen kişilerin yakınları Şen’e çok sert tepki gösterdi. Depremzedeler tarafından yuhalanan Ersan Şen, polis eşliğinde otomobiline gidebildi.

📌Gaziantep’in Nizip ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan tek apartmanla ilgili görülen davada avukat Ersan Şen protesto edildi

📌Firari sanıkların avukatı Şen, depremde ölenlerin yakınları tarafından Nizip Adliyesi’nden çıkışında yuhalandı@orhanerkilic‘ın görüntüsü 👇 pic.twitter.com/u60W9Gfvls

— VOA Türkçe (@VOATurkce) May 31, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version