Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mustafa Özel yazdı I Bahçeli, o dosyayla ne demek istedi?


(Serbest Görüş) – MUSTAFA ÖZEL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Instagram hesabından “kolunun altında dosya” ve parmağında “Allah bana yeter” yazılı yüzükle paylaştığı fotoğraf büyük yankı uyandırdı.

Önce gün içinde yaşananları sıralayalım:

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Özgür Özel’in verdiği ılımlı mesajların da etkisiyle başlayan görüşmelerde sıra bu kez CHP Genel Merkezi’ne gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam 18 yıl sonra ilk kez CHP’nin kapısından içeri girerek 1,5 saat kaldı. Görüşme içeriğine dair herhangi bir açıklama yapılmazken kulislere yansıyanlara göre Sinan Ateş cinayetinden ekonomiye, dış politikadan emekli maaşlarına kadar genel bir yelpazede konular konuşuldu.

Günün ikinci önemli görüşmesi ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gerçekleşti. Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çıkarak Erdoğan tarafından ağırlandı. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da görüşmeye eşlik ettiğini söyledi. Demek ki Ayşe Ateş’in söyledikleri üzerinden Adalet Bakanı’nın bizzat devreye gireceği bir süreç yaşanacak Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında…

İşte bu iki çok önemli görüşmenin hemen öncesinde MHP lideri Devlet Bahçeli, elinin altındaki dosyayı göstererek bir nevi tehdit savurdu. Bürokraside uzun üredir konuşulan AKP-MHP savaşını adeta ilan eden Bahçeli, yüzüğündeki mesajla da “Sana ihtiyacım yok” mesajı verdi.

MESAJIN HEDEFİ ERDOĞAN

Devlet Bahçeli’nin mesajının muhatabının AKP iktidarı ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunun kimsenin şüphesi yoktur herhalde. Bahçeli, Erdoğan’a Sinan Ateş cinayeti nedeniyle MHP ve Ülkü Ocakları’na yönelecek tehdide karşı “kolunun altındaki dosyaları” göstererek kendi kozunu oynadı. Elinin boş olmadığını, gerektiğinde birikmiş her şeyi açıklayacağını ima ederek.

Erdoğan’ın bu hamleye nasıl karşılık vereceği bilinmez. Ancak Bahçeli’nin iki çok önemli görüşmesi öncesi ittifak ortağına verdiği mesaj, sosyal medyada birçokları tarafından “tehdit” olarak algılandı bile. Erdoğan’ı dosyayla tehdit eden bir Bahçeli imgesi, sosyal medyada kabul gördü. Maksadı bu olmasa bile, kulağa su kaçırdı bir kere…

Peki, AKP-MHP arasında bir savaş yaşanır mı, yaşanırsa sonuçları ne olur? Bence, uzun süredir konuşulan kavga yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başlıyor. MHP de elindeki tüm güçle bu savaşa hazırlanıyor. Bahçeli’nin kararlı ve net biçimde verdiği mesajının hedefi belli. Bundan sonra ittifak ortaklarının birbirleri hakkında tutukları dosyaları daha sık görmeye başlayabiliriz.

AKP-MHP savaşı çıkarsa, altında koca bir mülkiye bürokrasisinin (özellikle polis, yargı) kalacağından kuşku yok…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version