Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Münazara sonrası Demokratlar alarmda, Biden’in adaylığı ile ilgili soru işaretleri artıyor

Münazara sonrası Demokratlar alarmda, Biden’in adaylığı ile ilgili soru işaretleri artıyor


ABD’de perşembe günü akşam saatlerinde başkan adayları arasında yapılan münazaranın ardından Demokratlar alarm durumuna geçti. Donald Trump karşısında tökezleyen Joe Biden’in adaylığının tehlikeye girdiğini düşünenler, Demokratların başka seçime başka bir adayla gidebileceğini belirtiyor.

Seçime yaklaşık 4 ay süre kala yapılan 90 dakikalık münazarada Joe Biden’in, Trump karşısındaki performansı Demokrat Parti’de memnuniyetsizliğe sebep oldu. Biden’ın ekibi ise başkanın performansını savundu ve Biden’in sesinin zayıf ve kırılgan olması ile ilgili ABD başkanının soğuk algınlığı geçirdiğini iddia ettiler.

Biden’in kurduğu bazı cümlelerin bir anlam ifade etmemesi ve Trump’un da bununla dalga geçmesi gündem olurken Joe Bİden’in yaşı ve başkanlık için fiziksel ve mental yeterliliği tekrar tartışılmaya başlandı. Başkan Biden, Trump’ı “hüküm giymiş bir suçlu” ve “mızmız” olarak nitelendirirken Trump, Biden’in Beyaz Saray’daki performansının “kesinlikle kriminal” olduğunu söyledi.

Trump, Biden’i özellikle ülkeye giren düzensiz göçmenler üzerinde topa tutarken münazara sırasında bazı doğruları saptırdığı hatta bazen açıkca yalanlara başvurduğu gözden kaçmadı. Trump, Biden’in Çin’den para aldığını ve Çin’in adayı olduğunu iddia etti.

Trump, 2024 seçiminin sonuçlarını kabul edip etmeyeceği ile ilgili sorulardan kaçınmaya çalışsa da sonunda “adil, yasal ve iyi bir seçim” olması halinde 2024 seçim sonuçlarını kabul edeceğini söyledi. Trump, 2020 seçimlerinin sonucunu kabul etmemiş, Demokratları seçimi manipüle etmekle suçlamış ve sonrasında Capitoll baskını yaşanmıştı.

İsrail konusunda Biden, “İsrail’i kurtardık” diyerek ve militan grup Hamas’ın ortadan kaldırılması gerektiğini ileri sürdü, yönetiminin savaşı ele alışının arkasında durdu. Trump ise Biden’ın İsrail’i daha fazla desteklemesi gerektiğini öne sürdü. Trump, Biden için “Bir Filistinli gibi oldu ama onu sevmiyorlar çünkü o çok kötü bir Filistinli” dedi.

İkili arasında Eylül ayında ikinci bir müzanaranın yapılması planlanıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version