Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Müfredatı Geri Çekin Platformu’ndan 11 Haziran’da boykot çağrısı


İSTANBUL – Müfredatı Geri Çekin Platformu,  11 Haziran’da eğitimde boykot kararı aldıklarını belirterek “Sesimizi duyan, çocukları için endişelenen ve onlara onurlu bir gelecek bırakmak isteyen herkesi çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz” dedi. 

 

Müfredatı Geri Çekin Platformu, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adıyla yayınlanan yeni eğitim müfredatına ilişkin Taksim’de bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 6 No’lu Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz,  Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, Halkevleri İstanbul Şube Başkanı Zeynep Çelik ile eğitim sendikaları destek verdi. Açıklamada, “ Gerici, bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz! 11 Haziran’da boykotayız” pankartı açıldı.  

 

Basın açıklamasını Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Genel Başkanı Ömer Yılmaz okudu. İktidarın öğrencilerin geleceklerine ipotek koymaya çalıştığını belirten Yılmaz, bunun en önemli ayağının müfredat olduğunu söyledi. 

 

‘BİAT EDEN NESİL’ 

 

Müfredatla siyasal iktidarın yeni bir dinci ve gerici bir nesil yetiştirmek istediğini belirten Yılmaz biat eden ve itaat eden bir nesil yetiştirilmek istendiğini kaydetti. Yılmaz, “Devletlerin nasıl vatandaş yetiştirmek istediğini, nasıl bir toplum yaratmayı hedeflediklerini ve nasıl bir dünya arzuladıklarını gösteren en önemli alandır. Bunun en önemli öğesini ise müfredat oluşturur. Çünkü müfredat ya da öğretim programları, devlet tarafından okulda öğretmenin bir konuyu hangi içerikte, ne tür koşullarda, nasıl ve hangi yöntemlerle anlatacağını, neye dikkat edip neyi öne çıkaracağını belirleyen eğitsel planlardır. İçerdikleri kadar içermedikleri de bu açıdan önemlidir. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adıyla hayata geçirilen müfredat programı, tam da bu sebeple mevcut hükümetin siyasal-ideolojik yaklaşımına ‘biat ve itaat’i merkezine alan bir nesil yetiştirme programıdır” diye belirtti.

 

BOYKOT ÇAĞRISI

 

Müfredat değişikliğinin geri alınması için 11 Haziran 2024’te öğrencilerin velilerden okula göndermeme çağrısında bulunana Yılmaz sözlerini şöyle devam etti: “Bakanlığın önünden ve kent meydanlarından ‘uyarıyoruz bilim dışı müfredatı red ediyoruz. Geri çekin’ çağrısında bulunacağız. Sesimizi duyan, çocukları için endişelenen ve çocuklara onurlu bir gelecek bırakmak isteyen herkesi çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version